BÁBOVKA

Po chutnom obede sa mi ráči kávička s dezertom. Na to sa perfektne hodí bábovka. Deň je hneď veselší, keď sa človek zastaví, nadýchne a objaví krásu maličkostí.

Dnešná sladká maličkosť ku káve.

CELOZRNNÁ BÁBOVKA
Potrebujeme:
1hrnček špaldovej múky
1/2hrnčeka pohankovej múky
1/4hrnčeka ovsenej múky
1/4hrnčeka jačmennej múky
3vajcia
1hrnčeka mlieka/kefíru
1/3 hrnčeka trstinového cukru
1/3 hrnčeka oleja
2čl prášku do pečiva
– Všetko spolu zmiešame, nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na bábovku a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170’C 50minút.

Neodolateľná oriešková chuť dostane svojou nevtieravou sladkosťou každého
Dobrú chuť!

Pozn.: Ja som si polievala s créme anglais.

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
7