CHEESECAKE

Zamýšľam sa nad tým, či vlastne existuje šanca, že cheesecaky výjdu z módy. Pevne verím a dúfam, že nie.

My tieto tvaroháče milujeme! Najstaršej som ho robila vždy ako narodeninovú tortu. A vlastne, vždy, keď som sa dala na cheesecake, bola to pre nás taká malá oslava:)

Ja milujem robiť cheesecaky večer. Všade ticho a len ja, misky a rúra 🙂 také malé rande 🙂 preháňam 🙂

Nikto mi nevolá, všetci spia a pre mňa je to úplný relax, keď sa môžem zahĺbiť do varenia.

Cheesecakom tento štýl vyhovuje. Musia sa totiž piecť pomaly, aby sa dobre prepiekli a neprihoreli a aby získali tú pravú konzistenciu, kráľovskú krémovosť a dokonalosť, treba ich nechať po upečení vo vypnutej, no zatvorenej rúre. Až následne ho dať zachladiť.

Takže ak viem, že mi príde v nedeľu poobede návšteva, sobotný večer mám v kuchyni rande 🙂

Tento konkrétny recept som robila po dllllhej dobe. Dočkala som sa odozvy- to je brutal, mortal dokonalé! Rob ho častejšie.

Tak vyskúšajte aj vy túto brutal- mortal dokonalosť 🙂

 

 

 

***CHEESECAKE***

 

 

Na korpus potrebujeme:

100g špaldovej hladkej múky

100g špaldovej celozrnnej múky

50g cícerovej múky

150g rozpusteného masla

1 vajce

75g trstinového cukru

1 ČL vínneho kameňa

 

Na plnku potrebujeme:

500g jemného tvarohu

500 ml mlieka

150g trstinového cukru

3 vajcia

100 ml oleja

šťava z jedného citróna

2 PL vanilkového cukru

1 PL vanilkového pudingu

½ ČL sušenej vanilky

– Suroviny na cesto spojíme v miske do kompaktného cesta. Natlačíme ho do tortovej formy s priemerom 26 cm tak, aby sme vytvorili aj okraje- výška asi 4 cm. Formu s cestom dáme do chladničky.

Vytvoríme plnku. Všetky uvedené suroviny dáme do misky a vymiešame hladký krém. Ide to ide ručne metličkou.

Vytiahneme formu s korpusom z chladničky, vlejeme tvarohovú plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170´C na hodinu. Následne rúru vypneme a cheesecake v nej necháme do úplného vychladnutia (najlepšie cez noc).

Týmto docielime krémovú chuť a šmrnc dokonalosti.

Po vychladnutí môžeme cheesecake ozdobiť ovocím podľa chuti a dáme vychladiť do chladničky minimálne na štyri hodiny.

Dobrú chuť!

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
8