CHOCKIES

Tiež si radi pochutnáte na sušienkach? Sú také nevinné:) ku kávičke, k čajíku alebo len tak zob-zob…

Tieto sú však iné.

Priznám sa, že v poslednej dobe som nejako nepiekla. Nechcelo sa mi. Donútila ma hroziaca predstava, že deti vypýtajú sladké a keď im nebudem mať čo ponúknuť v domácej kvalite, budú pýtať to kupované.

A to ja veľmi nepodporujem. Som spokojnejšia, keď viem, čo moje deti jedia. Navyše, pri mojej striktnosti im to prospieva na alergii.

Zavolala som ich teda všetkých troch, aby mi pomohli a urobili sme štyri druhy sušienok- to je železná zásoba, čo?

Maslové, polomáčané, shrekiesy a tieto megačokoládové:)

Jeden chockies booooohate stačí:)

 

*CHOCKIES*

 

Potrebujeme:

300g kvalitnej horkej čokolády

125g masla

120g trstinového cukru

30g jačmennej múky

150g špaldovej hladkej múky

30g zmesi karob/kakao

1 vajce

1ČL jedlej sódy

3 hrste čokoguličiek (nemusí byť)

štipku soli

– V miske nad parou si rozpustíme nalámanú čokoládu s maslom a cukrom.

V druhej miske si zmiešame múky so karobom a kakaom, sódou a soľou.

Do misy so sypkými surovinami vlejeme rozpustenú čokoládu, ťukneme vajce a prisypeme čokoguličky.

Premiešame a dávame na papierom vystlaný plech polievkovými lyžicami- jedna lyžica= jedna sušienka.

Dávame ich dostatočne od seba.

Výjdu nám takto dva veľké plechy.

Sušienky pečieme na 170´C 15 minút. Po upečení ich necháme na plechu úplne vychladnúť, spevnejú.

Chockies  kávou, čiernym čajom alebo najlepšie s mliekom:)

Dobrú chuť!

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
7