DUSENÝ PSTRUH SO SMOTANOVOU RYŽOU

Potrebovala som niečo, čo ma odľahčí, pretože tieto uplynulé dni samého cukru zo mňa urobili balón:)
Dokonca ma bavil pocit príjemného hladu:)
Nechala som sa inšpirovať Jamiem, môj dôvod lásky k vareniu, a upravila som si recept podľa svojho.
Ľahké jedlo, ktoré zasýti.
Vcelku ma bavilo sa pozerať na deti, ako im chutilo. Bola som prekvapená, že pstruh, ktorý inak je ofrflaný, je zjedený a prsty sa oblizovali.
Jedlo, ktoré je do 20minút na stole so všetkým! Ak ste systematickí, stihnete to aj skôr!
Ryba sa udusí v pare s bylinkami. Tie sa spoja s chuťou ryby a vyčaria dokonalé sústo v ústach.
Nečakaný moment jedla je príloha- smotanová ryža. Príjemne lahodná chuť s nasladlou slanosťou.
A namiesto šalátu, viete, čo sme si dali? Červenú fazuľu!
Z tejto receptúry sme sa príjemne zasýtili dvaja dospelí a tri deti.
Dokonalé!
*DUSENÝ PSTRUH SO SMOTANOVOU RYŽOU*
Potrebejeme:
2ks pstruha dúhového
1 hrnček basmati ryže
1/2 hrnčeka smotany
1,5 hrnčeka vody
1čl soli
2 strúčiky cesnaku
hrsť čerstvého rozmarínu
čierne korenie
olivový olej
        – Všetko ide sakum-prásk.
Do rýchlovarnej kanvice dáme variť vodu.
Pstruha si nožom nerežieme priečne tromi- štyrmi nárezmi do kosti. Pri náreze je cítiť, ako sa dostávame ku kosti.
Ryby takto narežieme z oboch strán.
V mažiari si rozdrvíme cesnak s olejom a rozmarínom a dáme na vrch rýb. Dbáme pritom na to, aby sme dali aj do zárezov.
Ryby dáme do menšieho plechu. Plech postavíme na sporák, zapneme na najväčší plameň. Zalejeme hrnčekom vriacej vody.
Plech prikryjeme 2 vrtsvami alobalu, plemeň stiahneme a necháme dusiť 15minút.
Ryžu si dáme do hrnca, zalejeme vodou a smotanou, osolíme 1lyžičkou soli a varíme cca 15minút.
Vidličkou premiešame, vďaka čomu bude ryža krásne vláčna.
A môžeme podávať!
Dobrú chuť!
TIP: Vymeňte smotanu za kokosové mlieko a prineste tak kúsok exotiky:)
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
2