ELZINE PALACINKY

Tí, čo majú doma malé slečny, dokonale chápu obdobie “Elzy”.
Čokoľvek, ak to je s prívlastkom spájajúci sa s rozprávkou Frozen, je zrazu atraktívne.
Najnovšie sme upgradovali palacinky. V severských krajinách, teda miesto, odkiaľ Elza pochádza, sa palacinky zvyknú piecť v rúre ako koláč.
Ešte za tepla sú príjemne mazľavé, po vychladnutí spevnejú.
Obsahujú soľ, ktorú cítiť viac, ako sme zvyknutí pri našich receptoch. Nie je to však element, ktorý by prekážal, práve naopak- sú príjemne osviežujúce.
Radi k nich podávame domáci puding- créme anglais vo vanilkovej podobe, alebo créme anglias aux chocolate- čoko puding. Ako na domáci puding nájdte na mojej stránke http://www.chutodnaty.eu/products/creme-anglais-au-chocolat/
Recept sa mi veľmi páči, suroviny sa “važia” v odmerke na vodu:)
Sú príjemnou obmenou našich na panvici smažených palaciniek.
*ELZINE PALACINKY*
Potrebujeme:
300ml polohrubej múky
750ml mlieka
75ml trstinového cukru
3vajíčka
50ml masla
1,5čl soli
        – Maslo si rozpustíme. Zmiešame všetky suroviny, aby vzniklo hladké, liate cesto bez hrudiek.
Necháme 10 minút stáť.
Plech klasickej veľkosti(ten veľký) vymastíme maslom a cesto doň vylejeme(cesto je naozaj riedke, nebojte sa, v rúre vďaka vajíčkam spevnie).
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 225´C, pečieme 20-25minút. Povrch bude nahnedlý.
Po miernom vychladnutí nakrájame na štvorce a podávame.
Dobrú chuť!
TIP: Na ochutenie môžeme použiť aj posypanie škoricou, jogurt, oriešky, čokoládu…čokoľvek:)
POZN.: Pridajte na výživovej hodnote a polohrubú múku nahraďte špaldovou celozrnnou, stačí aj časť, ak nie ste zvyknutí. Ovsené vločky, či už namleté alebo celé, tiež pridajú na príťažlivosti receptu.
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
6