LAHODNÁ BÁBOVKA

Receptov na bábovku mám asi milión, ak nie viac. Všetky dobre poznám. Jedna je úchvatná svojou štruktúrou vďaka maku. Ďalšia prekvapí svojou orieškovosťou. Na inej zasa mega čokoláda. Ale stále som hľadala ešte niečo iné… Pevné, nadýchané, šťavnaté, plné chuti.

Skúšala som uja googla, čo mi povie a všetky najúžasnejšie, najlepšie, overené recepty neboli to, čo som hľadala.

A vcelku ma už ani nebavilo piecť stále bábovky…už som si chcela pochutiť je TEJ ONEJ:)

Vykašľala som sa ja na všetky recepisy, zavolala do kuchyne deti a piekli sme podľa seba. Že ak nič, tak aspoň sranda bude.

Preto som do receptu dala len dve vajcia. Nepoznám bábovku, kde počet vajec je nižší ako 3ks.

Vedela som, že potrebujeme múku, mlieko, vajce, tuk, cukor a ešte nejaké drobnosti.

A div sa svet, ono to bolo prudko jedlé. Až tak, že sme ju zjedli hneď a vôbec nám nevadilo, že pečiem ďalšiu, aby som sa s ňou mohla pochváliť:)

Tak čujte:)

 

 

***LAHODNÁ BÁBOVKA***

 

 

Potrebujeme:

1 hrnček špaldovej hladkej múky

1 hrnček špaldovej celozrnnej múky

¾ hrnčeka trstinového cukru

1 hrnček vlažného mlieka

½ hrnčeka oleja

2 vajcia

4 ČL vínneho kameňa

2 PL extra tmavého karobu alebo kakaa

– Do misky si nasypeme múky a vínny kameň. Lyžicou dobre premiešame.

Do väčšej misky rozťukneme vajcia a pridáme cukor. Najlepšie mixérom s metličkami vymiešame nadýchanú penu.

Za stáleho mixovania prilejeme olej a po chvíľke mlieko.

Múku vsypeme do zmesi na trikrát. Mixér pritom stále vrčí.

Do vymastenej formy nalejeme 2/3 cesta.

Do zvyšku pridáme karob, resp.kakao, zamiešame a vlejeme do formy k bledej časti cesta.

Formu dáme hneď do rozpálenej rúry na 200´C a pečieme cca 30 minút.

Špajdľou vyskúšame prepečenie.

Po vytiahnutí z rúry prikryjeme formu tanierom, aby sa bábovka oddelila od formy a zároveň, aby v nej ostala vlhkosť. Prikrytá môže byť aj do vychladnutia, najmenej cca 10 minút.

Po vyklopení z formy môžeme povrch preliať čokoládou alebo posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

TIP: Príprava ide vďaka hrnčekovaniu a mixovaniu veľmi rýchlo. Rúru si zapnite už hneď na začiatku prípravy receptúry:)

POZN.: Už je zasa zjedená a vraj im nevadí, ak ju upečiem znova 🙂

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
22