MAKOVÉ PALACINKY

Palacinky zbožňujem z viacerých dôvodov. Jednoznačne sú úžasné a asi každý sme sa cítili poctení, keď nám ich maminka urobila. Milujem ich aj pre to, že sú mojou záchranou, keď neviem, čo navariť alebo nestíham variť 🙂 Palacinky sú u nás top jedlo, teda hneď po kváskovaní, na spoločnú prácu- jeden urobí cesto, ďalší omastí panvicu, iný dá cesto na panvicu a posledný sa snaží otočiť 🙂

A preto som sa zamýšľala, či vôbec existuje spôsob, ktorý vyzdvihne zmes mlieka, múky a vajec a vyššiu úroveň.

ÁNO!

Hľadala som vo svojich starých receptoch jeden koláč a ako som listovala, narazila som na tento recept. Ako som na ne mohla zabudnúť?!

Deti si ich vôbec nepamätali a len opatrne si dávali na tanier. A nestíhala som nakoniec dorábať. Aj chlap si balil do práce 🙂

Hold, špalda s makom je komoška na tutovku 🙂

 

 

***MAKOVÉ PALACINKY***

 

 

Potrebujeme:

500ml mlieka

2 vajcia

2 PL cukru

200g špaldovej hladkej múky

100g pomletého maku

– Do misy ťukneme vajcia, pridáme cukor a metličkou vyšľaháme do peny. Ide o prevzdušnenie, nemusíme nijak extra 🙂

Vlejeme mlieko, premiešame a postupne pridáme múku a mak.

Teraz dôležité- aby bolo cesto vláčne a pevné, cesto necháme v chlade asi 30 minút oddychovať.

Následne opekáme na panvici s troškou tuku z oboch strán.

Makové palacinky plníme džemom podľa chuti alebo prelejeme horúcim ovocím.

Dobrú mlsnú chuť!

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
9