NARODENINOVÁ CHOCOLATE CAKE

Dnes sa u nás oslavuje

Druhý muž môjho života má tri roky! A ako správnemu čokoholikovi som upiekla

CHOCOLATE CAKE

Potrebujeme na 2 korpusy:
225g hladkej múky
200g trstinového cukru
50g kakaa
125g rozpusteného masla + na vymastenie foriem
250ml vriacej vody
2vajcia
1/2 prášku do pečiva
1/2 jedlej sódy
2čl vanilky

Na krém:
125ml vody
30g trstinového cukru
150g masla
300g horkej čokolády
– Rúru rozohrejeme na 180´C. potebujeme dve tortové formy s priemerom 19cm. Tie vystelieme pepierom na pečenie a boky potrieme maslom. Vo väčšej misy dáme cukor, kakao a vriacu vodu. Poriadne rozmiešame a pridáme maslo. Necháme stáť.
V druhej mise zmiešame múku so sódou a práškom do pečiva.
Do misy s kakaom ťukneme jedno vajce, rozmiešame, pridáme 1pl múkovej zmesi, opäť vymiešame a ťukneme druhé vajce. Po vymiešaní vysypeme sypké do tekutého. Miešaním vytvoríme tmavohnedú homogénnu zmes, ktorú vylejeme do pripravených foriem. Pečieme spolu 30minút.
Zatiaľ, čo sa korpus pečie, pripravíme krém. V hrnci zmiešame vodu, cukro a maslo. Na miernom ohni zohrievame, aby sa maslo s cukrom roztopilo. Keď sa začne zmes variť, odstavíme z plameňa a nasypeme čokoládu. nemiešame, ale len trasieme s hrncom. Mohla by sa nám totiž zmes zraziť. Takto nám vznikne lesklá poleva, ktorú necháme vychladnúť.
Korpusy necháme na mriežke vychladnúť.
Zostavíme čoko bombu. Jedno cesto dáme na stojam vrchnou časťou dolu. Namesieme asi 1/3 krému a prikryjeme druhým cestom vrchnou časťou hore. Ostatný krém nanesieme stierkou na vrch i boky torty.

Robím túto tortu veľmi rada, pretože u každého boduje! Skvelá na výnimočné situácie!
Dobrú chuť!

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
3