O mne

Neviem držať diéty. Milujem kvalitné jedlo.

Pôvodne som pani učiteľka, ktorá chcela pochopiť, ako ovplyvňuje strava naše zdravie, a tak som študovala nutričné poradenstvo. Ovplyvňuje ma talianska kuchyňa a recepty Jamieho Olivera. Dbám na kvalitu, chuť, čerstvosť a pestrosť na tanieri.

Snažím sa odieť tradičnú kuchyňu do trendy šatu.

Nájdete u mňa z každého rožka troška ako dôkaz, že varenie vie byť zábavné, rýchle aj lacné. Veľkú časť receptov nájdete s kvasom. Svojou prácou šírim osvetu jeho návratu na naše stoly. Som autorom bestselleru Kváskovanie- Recepty z kvásku (2016), mi ktorý pomohol posunúť môj sen vpred: Aby bol kvások v každej rodine tak, ako to bolo kedysi.

Čo je zdravé, vie byť aj chutné.

Vitajte u mňa v kuchyni!


Ďakujem za spätnú väzbu:

Darina D.
„Milá Naty, už som sa niekoľkokrát radila na tomto fóre ohľadom úspechov či neúspechov v mojom kváskovaní, prečítala veľa reakcií a ohlasov na vaše snaženie. Musím uznať, klobúk dole, aký široký záber s touto problematikou viete obsiahnuť! A nielen viete, ale hlavne chcete. Pomáhate šikovným aj začiatočníkom, ktorí sa dali na cestu kváskovania, ale aj kuvičím hlasom, pred ktorými dokážete i takto prakticky obhájiť to, čo robíte a propagujete. Ja som veľmi cenu elektriny, či chlebíka neriešila, mala som iné priority. Tento prepočet ma uistil, a nielen ten, že som sa rozhodla správne a stojí za to pokračovať. Pokračovať, niekedy aj s občasnými neúspechmi, lebo viem, že keď budem potrebovať poradiť, stačí napísať a je tu niekto, kto poradí… Ďakujem z celého srdca Naty za Váš prístup, rady a propagáciu zdravšieho stravovania.“

 

Zuzana K.
Na knizku od Naty som natrafila v Bio obchode, kde som ziskala aj prve info o kvaskovani, potom od kamosiek, uz zabehnutych „kvaskovaciek“. Moja susedka mi ukazala ako pecie svoj kvaskovy chlebik, hned ma to ohurilo. Stale som vsak luskala stranky knizka od Naty a cosi mi hovorilo, ze chleba od nej bude iny. Nasledoval kurz, do ktoreho som zavolala aj kamosku a vysledok – kvaskujeme obe o dusu. Peciem skoro kazdy den, horda mojich chlapov si velmo pochvaluje, vratane mojho vazne onkologicky choreho tatina.
Knizka „Kvaskovanie“ je sucastou nasej kuchyne, ma svoje miesto, je plna zaloziek,poznamok, vpisujem do nej ako do dennika. Vsetkym mojim znamym odporucam, hlavne preto, ze je zrozumitelna a polopatisticky pisana, okrem toho, ze graficky pekne spracovana. Kucharskych knih je vela, tato od Naty, je moj TOP. Na druhom kurze pecenia chleba u Naty som si kupila hned dalsie dve, pre moje blizke kamaratky. V zivote som stretla zopar vynimocnych a zaujimavych ludi, Naty ratam medzi nich. Je jedno, co v zivote robime. Najpodstatnejsie podla mna je, ako a  co odovzdavame. Tato zienka ma naucila ako vratit domu vonu, chut, zblizenie.“

 

Zuzka
„Ahoj Naty, musím ti napísať ako sa mi začalo dariť od kurzu. Je to totálna zmena samozrejme k lepšiemu,nieže by neboli predtým moje chleby jedlé,no teraz waw,som totálne unesená a tá nadýchanosť.👌To bolo to,čo mi chýbalo.Som rada,že som na ten kurz išla,fakt je lepšie to raz vidieť a cítiť cesto v rukách.Už nepoužívam robot len ruky. Naty prosím ťa,rob naďalej to čo robíš, si v to dobrá, šialene dobrá👏 a šír naďalej osvetu kváskovania.Som preštastná,že som na kváskovanie narazila a mám možnosť svojej rodine ponúknuť kvalitné jedlo💜

S pozdravom Zuzka“

 

Hans F.
„Milá pani Žúreková Štefková,
S neuveriteľným potešením sme narazili na Váš milý blog.
Viete spolu s priateľmi nás zaráža svet, v ktorom je v zrejúcom syre nahradené maslo rastlinným tukom, kde je maková plnka robená z vylisovaného maku, kde je v gaštanovom pyré pridávaný bôb, kde sa mäso dostáva od kosti vysokotlakou horúcou vodou alebo je rovno napúšťané fosfátmi aby držalo vodu a kde sa do medovníkov dáva namiesto medu invertný cukor. Pozerali sme sa okolo a čudovali sme sa, že to nikomu nevadí. 
No ale potom nájdeme človeka ako Vy, ktorý robí dobré jedlo, baví ho dobré jedlo, chápe normálne suroviny a klasické postupy. Nuž a to je potom  radosť, pretože cítime, že sú na tejto planéte aj iní ľudia, ktorí chápu rozkoš z varenia a z jedenia, z dobrej stravy podobne ako my.
A tak teda vlastne ani nechcem po Vás nič, len Vám pogratulovať k skvelému blogu a pekným knihám.“