PAPUČKY

Hádam každý má svoj deň, kedy potrebuje byť koncentrovaný na seba, aby nasal potrebnú energiu a opäť mohol dávať.
Okrem potrebných okolností je potrebné aj jedlo. Buďme úprimní, v takom stave určite nemáme energiu na hranie sa, že je niečo fajn, ak nám to nevezie.
Na takýto čas mám vyhradenú ricottovú mlsku. Cukor v ceste nie je. Podľa Vašej chuti si cukor posypete navrch.
Príjemná chuť citróna podtrháva sviežosť. Chrumkavé napovrchu a úžasne mäkkučké vo vnútri.
Nepatrí to medzi zdravé jedlá, ale medzi jedlá s láskou. A také, prizajme si, tiež občas potrebujeme všetci.
*PAPUČKY*
Potrebujeme:
250g ricotty
50g múky
2čl vínneho kameňa
1vajce
šťava z pól citróna
práškový cukor na posypanie
        – Ricottu poriadne zmiešame s múkou, vajíčkom, citrónovou šťavou a vínnym kameňom.
Rozpálime si olej vo fritéze alebo vo vyššom hrnci(mám taký maličký šikovný).
Lyžičkou, najlepšia je malá s dlhou rúčkou, dávkujeme cesto do rozpáleného oleja tak, že lyžičku si namočíme do studeného oleja a tak naberieme z misky cesto.
Takto sa nám cesto neprilepí na lyžičku a ľahko z nej skĺzne.
Smažíme z oboch strán dohneda.
Vypražené papučky dáme na papier, aby vysal prebytočný tuk.
Posypeme podľa chuti práškovým cukrom.
Môžeme papať:)
Najlepšie sú ešte teplé. Samozrejme, aj za studena sú mňamózne, no chrumkavosť povrchu sa vytráca.
Dobrú chuť!
TIP: Najlepšie chutia s kávou.
POZN.: Vyrobte si zdravšiu formu cukru- na mlynčeku na kávu zomeľte trstinový cukor.
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
4