PEČENÉ AVOKÁDO S VAJÍČKOM

Tiež sa niekedy ráno zastavíte a premýšľate, čo by ste si dali na raňajky? Stále to isté, žiadna novinka…ani motivácia na vyvolanie hladu sa potom akosi nedostavuje…
Avokádo je malým zázrakom. Vďaka zloženiu dostalo prívlastok ovocie plodnosti či zelené maslo.
Áno, avokádo sa zaraďuje medzi ovocie.
Má tvar hrušky, zelenú dužinu, ktorá je po úplnom dozretí krásne krémovitá.
Plné nenasýtených tukov, flavonoidov, vlákniny, vitamínov a minerálov. Bez akejkoľvej stopy po cholesterole či sodíku.
Len jedno by som mu vytkla- rýchlo oxiduje, tmavne, čiže po rozkrojení je určený na priamu spotrebu. Ale to už by potom bolo stelesnením dokonalosti:)
Na raňajky ako stvorené. Dokonca ho skúste rozmixovať v polievke. A nezabúdajme na šaláty!
*PEČENÉ AVOKÁDO S VAJÍČKOM*
Potrebujeme:
1 zrelé avokádo
2vajcia
čertvé oregáno
soľ
        – Avokádo pozdĺžne prekrojíme, vyberieme kôstku(vyhadzujeme- nedávno bol na nete článok o prospešnosti kôstky z avokáda) a dužinu vyberieme do misky. Snažíme sa nepoškodiť vrchný obal avokáda.
V miske popučíme vidličkou avokádovú dužinu, osolíne, pridáme podľa chuti čerstvé oregáno.
Zmes dáme naspäť do šupy s tým, že ju naplníme do 2/3.
Obe polovice dáme do zapekacej misky a ťukneme na vrch vajíčko.
Zľahka osolíme.
Šupneme do rúry vyhriatej na 200´C cca 10minút, podľa toho, ako veľmi chcete vajíčko mať prepečené.
Po vybratí pokvapkáme chilli olejom a ide sa papaaaaaať!
Dobrá motivácia na raňajkovanie, že?
Dobrú chuť!
TIP: Tento pokrm je skvelý aj ako večera:)
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
2