TUNIAKOVÉ RIZOTO S BAZALKOVO-HRÁŠKOVÝM PYRÉ

Mojou múzou je hlad. Dnešný tip na jedlo do 20minút vzniklo pospájaním viacerých myšlienok. A výsledok? Prudko jedlé!!!!

TUNIAKOVÉ RIZOTO S BAZALKOVO-HRÁŠKOVÝM PYRÉ

Potrebujeme:
1 hrnček ryže
200g hrášku
2 hrste čertvo natrhanej bazalky
1 konzerva tuniaka
trošku masla
10g parmezánu
smotanu podľa potreby
soľ, korenie
olivový olej
– Ryžu uvaríme pomerom 1:2 s kúskom masla a 1ČL soli.
Do vriacej vody vhodíme hrášok na malú chvíľku. Následne hrášok zlejeme, ale necháme si trochu vody.
Uvarený hrášok rozmixujeme s bazalkou, olejom, parmezánom a korením.
Do uvarenej ryže pridáme pyré, zjemníme smotanou.
Podávame s tuniakom a nastrúhaným parmezánom.
Bon apetit!

TIP: Skúste nahradiť bazalku mätou. Hrášok a mäta je ako Rómeo a Júlia.

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
4