BEZLEPKOVÉ BROWNIES S RÍBEZĽOVÝM COULIS

Čokoholik musí dostať svoju patričnú dávku, aby bolo všetko v poriadku.
Ako jedna z nich sa však držím striktne zásady kvality.
Čokoládu samotnú som už predlho nejedla. Vždy ju zjem v nejakom koláči či dezerte- dopĺňam tak vitamíny čokoládou:)
Ak mám chuť na megadávku, siahnem po brownies.
Rozpustená čokoláda s maslom podsypaná trochou múky. Aby to držalo pokope, vajcia.
Brownies som dlho odmietala. Vadila mi pachuť vajec, ktorá z toho razila. Ja, chudina, narazila som viackrát na zlý recept.
Až som sa s ním vyhrala sama, našla som to pravé orechové:) Alebo skôr mandľové.
Tri vajcia do receptu sú ok.  Dve je málo, koláč je trúsivý. Pri štyroch už cítim spomínanú pachuť.
Muscovado cukor nepoužívam často. Je to pre mňa špeciálna chvíľa, keď po ňom siahnem. Má medovú chuť a je vlho-sypký. Môžem ho jesť i samotný:)
Do cesta rada prihodím po lyžičkách z Provitality práškov.
Aj keď to znie zvláštne, namiesto kakaa používam prášok z huby chaga. Ani stopy po hríbovej chuti.
No povedzte- kto by neuvítal čoko bombu s minerálmi, vlákninou, antioxidami, flavonoidmi a ďalšími pomocníkmi dlhovekosti?:)
*BEZLEPKOVÉ BROWNIES S RÍBEZĽOVÝM COULIS*
Potrebujeme:
150g kvalitnej horkej čokolády
100g masla
50g pohankovej múky
150g muscovado cukru
100g jemne pomletých mandlí
1čl vínneho kameňa
3 vajcia
2čl chia semienok
1čl Provitality chaga prášok
1čl Provitality šípka prášok
štipka soli
300g čiernych ríbezlí
4PL trstinového cukru
        – V miske nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. V druhej miske zmiešame, múku, cukor, mandle, soľ, vínny kameň, chia semienka a prášky.
Keď je čokoláda rozpustená a mierne vychladnutá, vťukneme dnu vajíčka, trochu našľaháme.
Vsypeme misku so sypkými surovinami, dobre premiešame a zmes dáme na malý plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170´C 25-30minút.
Po upečení necháme vychladnúť.
V rajnici necháme rozvariť ríbezle s cukrom. Rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Vzniknutý coulis dáme do krčiažteka.
Pri podávaní brownies prelejeme s ríbezľovým coulis.
Dobrú chuť!
POZN.: Mám rada vyššie brownies. Použila som malý plech s rozmermi 19x27cm. Coulis je kyslastý. Pre sladšiu chuť kľudne pridajte viac cukru:)