BROKOLICOVÉ FAŠÍRKY

Niekedy potrebuje človek nakopnúť. Potraviny, ktoré má rád sa mu už zunujú, pretože ich pripravuje stále rovnako.
Komu sa páči stereotyp v kuchyni? No nikomu!:)
Áno, brokolicu môžete zapekať, urobiť z nej prílohu, dusiť, grilovať, podávať ako krémovú polievku, jesť ju aj surovú, obalenú v cestíčku…
No ešte som z nej nerobila fašírky:) použila som ryžovú múku a hustý jogurt. Fašírky boli krásne nadýchané, plné chuti a vďaka domácej slaninke boli veľmi žiadané najmä u pánskej časti našej rodiny:)
Výborné, sýte jedlo!
*BROKOLICOVÉ FAŠÍRKY*
Potrebujeme:
1brokolicu
1vajce
150g jogurtu
1hrsť slaniny nakrájanej na malé kocky(cca 2hrubšie plátky)
6PL ryžovej múky
2strúčiky cesnaku
soľ, korenie
1čl sušeného oregána
        – Brokolicu dáme uvariť do mäkka do vriacej vody. Scedíme, necháme trochu vychladnúť.
Ochladnutú brokolicu popučíme vidličkou na zrnitú kašu, zmiešame s jogurtom, pridáme vajce a múku. Konzistencia by mala byť husto kašovitá.(záleží však od jogurtu- ja používam zvolenský) Podľa potreby pridáme múku alebo jogurt.
Vmiešame zvyšné suroviny- cesnak, slaninu, a koreniny.
Smažíme na panvici z oboch strán. 1fašírka= 1kopcovitá polievková lyžica.
Dobrú chuť!
TIP: Namiesto soli použite strúhaný parmezán.
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
1