My tieto tvaroháče milujeme! Najstaršej som ho robila vždy ako narodeninovú tortu. A vlastne, vždy, keď som sa dala na cheesecake, bola to pre nás taká malá oslava:)
Ja milujem robiť cheesecaky večer. Všade ticho a len ja, misky a rúra 🙂 také malé rande 🙂 preháňam 🙂
Nikto mi nevolá, všetci spia a pre mňa je to úplný relax, keď sa môžem zahĺbiť do varenia.
Cheesecakom tento štýl vyhovuje. Musia sa totiž piecť pomaly, aby sa dobre prepiekli a neprihoreli a aby získali tú pravú konzistenciu, kráľovskú krémovosť a dokonalosť, treba ich nechať po upečení vo vypnutej, no zatvorenej rúre. Až následne ho dať zachladiť.
Takže ak viem, že mi príde v nedeľu poobede návšteva, sobotný večer mám v kuchyni rande 🙂
Tento konkrétny recept som robila po dllllhej dobe. Dočkala som sa odozvy- to je brutal, mortal dokonalé! Rob ho častejšie.
Tak vyskúšajte aj vy túto brutal- mortal dokonalosť 🙂
***CHEESECAKE***
Na korpus potrebujeme:
100g špaldovej hladkej múky
100g špaldovej celozrnnej múky
50g cícerovej múky
150g rozpusteného masla
1 vajce
75g trstinového cukru
1 ČL vínneho kameňa
Na plnku potrebujeme:
500g jemného tvarohu
500 ml mlieka
150g trstinového cukru
3 vajcia
100 ml oleja
šťava z jedného citróna
2 PL vanilkového cukru
1 PL vanilkového pudingu
½ ČL sušenej vanilky
– Suroviny na cesto spojíme v miske do kompaktného cesta. Natlačíme ho do tortovej formy s priemerom 26 cm tak, aby sme vytvorili aj okraje- výška asi 4 cm. Formu s cestom dáme do chladničky.
Vytvoríme plnku. Všetky uvedené suroviny dáme do misky a vymiešame hladký krém. Ide to ide ručne metličkou.
Vytiahneme formu s korpusom z chladničky, vlejeme tvarohovú plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170´C na hodinu. Následne rúru vypneme a cheesecake v nej necháme do úplného vychladnutia (najlepšie cez noc).
Týmto docielime krémovú chuť a šmrnc dokonalosti.
Po vychladnutí môžeme cheesecake ozdobiť ovocím podľa chuti a dáme vychladiť do chladničky minimálne na štyri hodiny.
Dobrú chuť!