CÍCEROVÁ KAŠA
Máme totiž zaužívané akosi hovoriť menej obľúbeným jedlám, že sú zdravé… Všimli ste si to? Najmä teda pri brokolici neustále počúvam- daj si, je zdravá.
Nejem potraviny preto, že sú zdravé, ale preto, že sú chutné… vy nie?
Cícer si dám, pretože mi chutí.
Polievky, nátierky, k mäsu… a dnes cícerová kaša!
K tanieru som pridala aj kopec nádherne zrelých domácich paradajok, ešte bazalka a všetko preliala chilli olejom.
Domáca slaninka nie je povinná, ale chlapovi počarovala k väčšej motivácii skúsiť „jedlo chudobných“.
*CÍCEROVÁ KAŠA*
Potrebujeme:
2 konzervy cíceru alebo 1 misku sušeného
1 veľkú červenú cibuľu
1čl kurkumy
1 stonku zeleru
soľ, korenie
2 stonky čerstvej bazalky
olivový olej
– Červenú cibuľu nakrájame a osmahneme na oleji. Pridáme soľ, korenie a kurkumu. Vsypeme cícer. Zalejeme vodou, pridáme stonku zeleru aj stonky bazalky (bez lístkov) a povaríme.
V prípade, že máme cícer z konzervy, vody použijeme len toľko, aby zakryl suroviny. V prípade, že máme cícer sušený, treba ho najprv na 12hodín namočiť, zliať a potom pridať do cibule. Vody dáme oveľa viac, aby cícer mal dostatok času zmäknúť.
Keď sa voda odparí a cícer je mäkký, odstránime stonky zeleru a bazalky.
Tyčovým mixérom rozmixujeme cícer na hladkú kašu.
cícerová kaša výborne chutí s osmahnutou domácou slaninkou, paradajkou, lístkami bazalky a nakoniec chilli olej.
Hm…cítite tú úžasnú vôňu?:)
Dobrú chuť!