DOMÁCE CESTOVINY S HOVÄDZÍM MÄSKOM NA DRIENKACH

Prázdny tanier? Dnes sa čarovalo! Správna kombinácia surovín a ich originalita vedie jednoznačne k úspechu!

DOMÁCE CESTOVINY S HOVÄDZÍM MÄSKOM NA DRIENKACH

Drienky, ktoré sú známejšie skôr v tekutej forme ako drienkovica, sú nabité vitamínom C a draslíkom, posilňujú imunitu a cievny systém. Ich trpkasto-kyslá sladkosť výborne podtrháva chuť mäsa.

Na mäso potrebujeme:
1 cibuľu
1 strednú mrkvu
1 zelerovú vňať
0,5kg hovädzieho mäsa
1 hrsť drienok
4PL kečupu
soľ a korenie
1ČL mletej rasce
2 bobkové listy

Na cestoviny:
300g hladkej múky
3 vajcia
troška vody

Ako na to?
Rozmixujeme cibuľu, mrkvu a zelerovú vňať, podusíme na oleji, pridáme mäso, korenie, rascu a bobkový list a na strednom plameni restujeme, pokiaľ nepustí šťavu.

Zalejeme vývarom (stačí však aj voda), pridáme hrsť drienok a necháme dusiť do zmäknutia. Až potom osolíme.Takto bude mäso mäkké a šťavnaté. Pridáme 4PL kečupu a necháme mäsko oddychovať.


Pustíme sa do cestovín. 100g hladkej múky na 1 vajce+ troška vody. Toto je miera na jednu osobu. Ja som robila z troch vajíčok. Ak nemáte stroj na cestoviny, nezúfajte.


Talianske mamas majú tie najlepšie cestoviny a všetko robia ručne s valčekom.
Doba varenia čerstvých cestovím na al dente je v sekundách. Do minúty sú hotové.


Uvarené cestoviny dáme do mäsa a premiešame.
Vrelo odporúčam Jedlo je jazyk, ktorý spája, preto si výrobu cestovín užite s partnerom, deťmi, či kamošmi.
Tak prosté, tak dobré

drienky