DOMÁCE TAGLIATELLE S NECHTÍKOVOU OMÁČKOU

Ak sa nechtík ráno o siedmej hodine zatvára, ešte v ten deň vraj príde dážď. Túto liečivú rastlinu vieme využiť celú- stonky, listy aj kvety. Prečisťuje krv, je nápomocná pri liečbe infekčnej žltačky, zápaloch ciev, nádorových ochoreniach, popáleninách, omrzlinách a mnoho ďalšieho.
Vo forme mastí, čaju, či omáčky!
❤️TAGLIATELLE S NECHTÍKOVOU OMÁČKOU❤️
Potrebujeme:
400g hladkej múky
75g semolínovej múky
4 vajcia
2 žĺtka
350ml mlieka
1 cibuľu
2 väčšie mrkvy
1 bobkový list
4PL nechtíka (sušený alebo čerstvý)
30g múky
30g masla
1 hrsť nastrúhaného syra (cheddar, parmezán)
soľ
      – Keďže cesto na tagliatelle musí oddychovať v chladničke, začneme zmiešaním múk, vajíčok a žĺtkov. Vypracujeme hebké cesto, ktoré dáme do fólie a necháme v chlade 30minút.
Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, cibuľu dáme na štvrtiny a dáme variť na miernom ohni do mlieka spolu s nechtíkom a bobkovým listom. Pod pokrievkou necháme prebublávať asi 10minút, kým mrkva nezmäkne. Následne cez sitko zlejeme a oddelíme mrkvu s cibuľou, ktoré prepasírujeme.
V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme múku, osmahneme a zalejeme mliekom. Pridáme prepasírovanú mrkvu, cibuľu a syr. Podľa chuti prisolíme.
Cesto vytiahneme z chladničky. Na strojčeku na cestoviny spracujeme a vyrobíme tagliatelle. Ak nemáte strojček, nezúfajte. Stačí cesto natenko vyvaľkať a nakrájať na hrubšie a dlhšie rezance. Varíme vo vriacej, hojne osolenej vode.
Uvarené cestoviny zmiešame s nechtíkovou omáčkou.
Tadáááááááá!
Dobrú chuť
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
2