GASPACHO
Šak komu by chutilo jesť?! Iba veľký smäd a túžba po osviežení.
Logika nepustí- ak chce mať roľník stále silu, musí jesť.
Obdivujem kreativitu a vynaliezavosť chudobnejších ľudí v kuchyni. Zväčša, keď bohatší zo zvedavosti ochutnajú, s úžasom povznesú jedlo chudobných na výslnie dopytu.
Keď som dnes otvorila dvere, šokovaná páľavou som ostala s dilemou, čo jesť, keďže variť je čisté bláznovstvo.
Zašla som na trh pozrieť, či nájdem krásne paradajky na studenú polievku.
To je totiž základ. Kvalitné paradajky. Skúste k nim privoňať. Musia voňať ako paradajky. Farba má byť sýto červená. Žiadne rýchlo vyhnané umeliny.
Ostatné suroviny sú bežné asi v každej domácnosti:)
Hor´sa na nevarenie:)
*GASPACHO*
Potrebujeme:
2 zrelé veľké paradajky
1 krajec starého chleba
1 hrsť bazalky
1PL oleja
soľ, korenie
1 strúčik cesnaku (nemusí byť)
voda
– Chlieb zalejeme v miske vodou a necháme ho vodu vpiť, aby zmäkol.
Paradajky rozkrojíme na polovicu a vyrežeme tvrdú stonku. Nakrájame na menšie kúsky.
Všetky suroviny dáme do vyššej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme. Podľa potreby rozriedime vodou.
Prelejeme do pohára a pijeme.
Dobrú chuť!
POZN.: Uvedené množstvo je pre jedného človeka, objemovo 0,4l.