JAHŇACIE PO MAROCKU

Cudzokrajné jedlá sú pre nás lákadlom, priznajme si, no opatrnosťou nešetríme. Každý má rád to svoje poznané. Že?:)
No pri pohľade na jahňacie stehno som zapochybovala o starej pečenej klasike.
Začalo to škoricou. Keď som hľadala medzi koreninami niečo špeciálne, oči sa mi rozsvietili. Škorica s jahňacím je tutovka!
Sušené hrozienka tam skočili akokeby samé hneď od seba:)
Keby som nemala výslovne “objednávku” na ryžu, podávam s bulgurom. Jednoznačne.
A tak vznikli chute typické pre Maroko.
Odležané chutí ešte lepšie. Nasladlé chute preniknú viac do štruktúry mäsa.
Hlasujem za odvahu v kuchyni!
*JAHŇACIE PO MAROCKU*
Potrebujeme:
500g vykosteného jahňacieho stehna
2hrste sušených hrozienok
1 celá škorica
1 banánová šalotka
5PL domáceho kečupu
soľ, korenie
1/2 čl rímskej rasce
bobkový list
hrsť čerstvého tymiánu
3PL sezamu
olej, voda
        – Mäso si nakrájame na kocky. Hrozienka si namočíme do vody.
Na oleji si osmahneme nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme mäso a sprudka orestujeme, aby sa mäso zatiahlo.
Pridáme bobkový list, korenie, prepolenú škoricu, kečup a rascu. Premiešame a zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené. Necháme dusiť, sem-tam premiešame.
Asi v polovici dusenia, keď už cítime, že mäso začína mäknúť, pridáme zliate hrozienka.
Keď je mäso mäkké, osolíme. Pridáme tymián a posypeme sezamom.
Dobrú chuť!
TIP: Skráťte si čas a duste mäso v tlakovom hrnci. V tomto prípade pridajte hrozienka nenamočené hneď na začiatku.