KEBAB

Vážení!

Dnešný fast food v podaní domácej kvality! Už iný nebudete chcieť, bo pochopíte, ako chutí ozajstné jedlo

 KEBAB OD NATY

Na pita chleby potrebujeme:
500g hladkej múky
300g vlažnej vody
2PL oleja
1 balenie droždia
2ČL soli
1ČL cukru

Na šalát coleslaw:
1/4 hlávky kapusty
2 stredné mrkvy
1 jablko
1 jogurt
1ČL čerstvého kôpru
1/2 chilli papričky
soľ a korenie

Na mäso:
1 balenie kuracích stehien bez kosti a kože
3 strúčiky cesnaku
1ČL oregána
soľ, korenie

Na náplň:
paradajky
cibuľu
polníček

– Najprv si urobíme cesto spojením všetkých surovín. Opäť platí, že z preosiatej múky budete mať nadýchanejšie chlebíky.


Pri miesení nešetrite časom, najlepšie je cca 10minút. Cesto prikryjeme a necháme cca hodinku kysnúť.

Po vykysnutí rozdelíme cesto na 9 rovnakých dielov- každý váži 91g, na pomúčenej doske mierne rozvaľkáme a necháme 15minút podkysnút.

Pečieme na 250’C na kameni alebo rozpálenom plechu 5-7minút. Pozor na ich vysušenie! , Nech sú len mierne chytené hnedou farbou. Po vytiahnutí ich ihneď prikryjeme utierkou, aby boli mäkké.

Mäso si osmahneme na oleji s celými strúčikmi cesnaku-na vôňu.


Coleslaw pripravíme klasicky- kapustu, mrkvu a jablko nahrubo nastrúhame, dochutíme soľou, korením, najemno nastrúhanou chilli papričkou a kôprom. Pre farbu očí môžeme nastrúhať pár redkvičiek.


A už len vyskladáme kebab: chlieb rozrežieme, naplníme coleslawom, mäsom, polníčkom a ostatnou zeleninou a zahryzneme
Kto by odolal, panečku?