KREVETY PO JAPONSKU

Nedokázala spm rozdýchať moju obrovskú chuť na krevety. Šla som do obchodu po citróny, no zrazu som sa ponáhľala cez celý market ku krevetám.
Koniec- koncov, som rada, že som chuti podľahla.
Žiaden recept som nepozerala, len som sa sústredila na vytúženú chuť.
Ako prasa s hrčkami za ušami som najedená spokojne lietala po celom dome a upratovala.
Žiaden kameň v žalúdku, či únava.
Vďaka ryžovým rezancom vhodné i pre celiatikov. Pre nízky obsah tuku a ľahkú stráviteľnosť radím k zdravým pokrmom.
Podpora imunity, peristaltiky čriev, prečistenie organizmu, znižovanie rizika srdcovo-cievnych ochorení, zastúpenie omega 3mastných kyselín.
Čo to môže byť?
*KREVETY PO JAPONSKU*
Potrebujeme:
200g ryžových rezancov
160g kreviet
1PL oleja
1PL chilli oleja
1čl chilli vločiek
1PL sójovej omáčky
2cm čersvého zázvoru
1PL šťavy z citróna
2čl trstinového cukru
1 strúčik cesnaku
2PL horčičných semienok
vňať divoký cesnak na posypanie
       – Do misky si nastrúhame najemno zázvor, cesnak, pridáme sójovku, citrón, chilli olej, chilli vločky a cukor. Premiešame a vsypeme krevety. Dobre premiešame.
V marináde necháme cca 30minút marinovať.
Dáme variť vodu na rezance.
Do misy si dáme vlažnú vodu a namočíme do nej rezance, aby zmäkli. Stačí 5 minút.
Vodu zlejeme a šupneme ich do vriacej vody. Varíme 2-4minúty. Scedíme, opláchneme studenou vodou, aby nelepili.
Na panvicu si dáme 1PL oleja, po rozpálení vhodíme horčičné semienka a krátko ich opražíme.
Do panvice pridáme krevety aj s omáčkou a orestujeme. Krevety sú do pár minút hotové.
Pridáme rezance, dobre premiešame a na záver posypeme vňaťou divokého cesnaku.
Itadakimasu! – alebo po našom dobrú chuť:)
POZN.: Jedlo vystačí pre štyroch:)