LIEVANCE 111

LIEVANCE 111

Ak chcete uladiť viacerým mlsným jazýčkom, musíte byť prefíkaní. Nestačí len recept. Treba moment prekvapenia, ktorý dostane každého. Zreničky sa rozšíria a to je znak nevysloveného- WAW!
S palacinkami, crepes, bliniz, wafflami či lievancami som sa naskúšala aj stovky receptúr. Žiadna nebola zlá, každá mala svoje čaro. No toto dostalo mňa i všetkých naokolo. Za dva dni som robila tri dávky!
Ízy-pízy, recept na zapamätanie si aj pre tých, čo majú „dieru v hlave“, ale to najdôležitejšie- tá plná chuť!
Opäť sa mi potvrdilo, že v jednoduchosti je krása:)
*LIEVANCE 111*
Potrebujeme:
1hrnček hladkej múky
1hrnček mlieka
1vajce
štipka soli
2čl vínneho kameňa(prášok do pečiva)
        -Všetky suroviny zmiešame spolu. Vznikne nám hustejčie cestíčko. Na panvici rozpustíme kúsok masla a polievkovou lyžicou dávkujeme lievance. 1lyžica= 1lievanec. Smažíme z oboch strán do zlatista.
Toť vše!
TIP: Zmiešajte viacero druhov múk a pridajte tak vitamíny a rôznorodosť lievancom. Ostal vám tvaroh, jogurt, či máte chuť na ovocné prevedenie? Smelo do toho! Tento vďačný recept vyzdvihnete nastrúhaným jablkom či hroškou.
POZN.: V receptúre nie je cukor. Keďže si na ne natierame džemíky, či prelievame medom, cukor vôbec nie je potrebný:)