A preto som sa zamýšľala, či vôbec existuje spôsob, ktorý vyzdvihne zmes mlieka, múky a vajec a vyššiu úroveň.
ÁNO!
Hľadala som vo svojich starých receptoch jeden koláč a ako som listovala, narazila som na tento recept. Ako som na ne mohla zabudnúť?!
Deti si ich vôbec nepamätali a len opatrne si dávali na tanier. A nestíhala som nakoniec dorábať. Aj chlap si balil do práce 🙂
Hold, špalda s makom je komoška na tutovku 🙂
***MAKOVÉ PALACINKY***
Potrebujeme:
500ml mlieka
2 vajcia
2 PL cukru
200g špaldovej hladkej múky
100g pomletého maku
– Do misy ťukneme vajcia, pridáme cukor a metličkou vyšľaháme do peny. Ide o prevzdušnenie, nemusíme nijak extra 🙂
Vlejeme mlieko, premiešame a postupne pridáme múku a mak.
Teraz dôležité- aby bolo cesto vláčne a pevné, cesto necháme v chlade asi 30 minút oddychovať.
Následne opekáme na panvici s troškou tuku z oboch strán.
Makové palacinky plníme džemom podľa chuti alebo prelejeme horúcim ovocím.
Dobrú mlsnú chuť!