MUŠLOVÉ RIZOTO

Guľatá, basmati, jasmínová, dlhozrnná, naturall…známe druhy ryže, ktoré spestrujú nás jedálniček.

A čo tak čiera ryža? Volá sa aj zakázaná, či indiánska. Obyčajní ľudia ju nesmeli jesť, bola to výsada čínskych cisárov!
Neuveriteľné množstvo antioxidantov, ktoré na seba viažu voľné radikály sú spolu s gurmánskou, pomaly rozvíjajúcou orieškovou chuťou, jej prednosťou.
Že ste ju ešte nemali? Vyskúšajte skvelé risotto, ktoré zbaštia aj deti!

RISOTTO E COZZE

Pre tri osoby potrebujeme:
1hrnček ryže
1hrsť slávok
1/2 šalotky
pažítka na ozbobu
oriešok masla
citrónová šťava
soľ, korenie
– Na oleji osmahneme šalotku, osolíme a okoreníme. Pridáme ryžu a zalejeme pomerom 1:4. Ryža potrebuje veľa času, aj hodinu.
Slávky osmahneme na masle s cesnakom, pokvapkáme citrónovou šťavou.
Slávky vmiešame do ryže, ozdobíme pažitkou a môže sa začať boj, kto bude mať viac!
Dobrú chuť!