NEPEČENÝ CHOCO CHEESECAKE

Baví ma piecť! Je to skvelý aktívny relax! A ešte ak si k tomu zavolám partnera či deti, lámu sa ľady a konverzácia je kvalitnejšia. Radosť zo spoločných chvíľ je na nezaplatenie:) Veď nie nadarmo sa rozpráva, že jedlo spája:)

Rúra však nie je podmienkou kvalitného dezertu. Nepečená torta je niekedy lepšia voľba.
U nás cheesecake. Čokoládový. A, ako inak, s nutellou:)
Totiž, chcela som dodržať sľub. Pri podávaní mojich banánových cheesecakov, na ktoré mám od vás výborné ohlasy, som sľúbila čoko prevedenie.
A tak je na svete!
Tentokrát vo forme s priemerom 26cm.
Tvarohová plnka je úžasne jemná, osviežujúco čokoládová, žiadne prehnané, presladené chute.
Chuť mi evokuje asociácie z detstva.
Pôvodne som mala v pláne ešte pred podávaním preliať čokoládou a vytvoriť na tanieri mramorový efekt, no nedalo sa… nebolo kedy. Cheesecake mi zmizol rovno spred očí:)
*NEPEČENÝ CHOCO CHEESECAKE*
Potrebujeme:
160g kakaových sušienok
80g masla
1 kopcovitú PL extra tmavého karobu
2čl trstinového cukru
500g jemného tvarohu
250g mascarpone
100ml smotany na šľahanie
3PL domácej nutelly
120g horkej čokolády
trstinový cukor- podľa chuti (ja som dala 3PL)
        – Sušienky si rozdrvíme na prach v mixéri alebo v utierke tĺčikom na mäso.
Maslo si rozpustíme.
Rozdrvené sušienky zmiešame s karobom, 2čl cukru a s maslom, presypeme so tortovej formy a utlačíme.
Nad parou si zatiaľ dáme rozpustiť čokoládu.
Do väčšej misky dáme tvaroh, mascarpone, smotanu, nutellu, cukor a rozpustenú čokoládu. Zmiešame dokopy, najlepšie to ide metličkovým mixérom.
Ochutnáme, podľa potreby doplníme cukor.
Po krátkom mixovaní zmení zmes štruktúru, smotana sa začne premieňať na šľahačku, je to krásne vidno.
Vymiešané navrstvíme na korpus zo sušienok, uhladíme a dáme zachladiť aspoň na 4hodiny, najlepšie cez noc.
Delikatesa!
Dobrú chuť!
TIP: Prelejte pri podávaní cheesecake rozpustenou čokoládou.