Ak by som to nezažila, ani by sa mi nechcelo veriť, že existuje niekto, kto nemá rád tmavú či mliečnu čokoládu, džemy, torty a zákusky. Len veľmi zriedka, a len jeden druh.
A u nás sa oslavovalo. Požiadavka znela: niečo tortoidné, ale nie torta, bez tmavej čokolády a žiaden džem.
No! Ako ulahodiť? Spravte mu po vôli:)
*PALACINKOVÁ TORTA*
Potrebujeme:
palacinkové cesto(recept na francúzske palacinky nájdete i na mojej stránke, v recepte som ho použila)
250g tvarohu
150g bielej čokolády
100ml smotany na šľahanie
+ hoblinky bielej čokolády na ozdobu
– Z palacinkového cesta urobíme palacinky a necháme vychladnúť.
V miske nad parou si rozpustíme čokoládu.
Než sa čokina rozpustí, zmiešame tvaroh so smotanou.
Následne vmiešame i rozpustenú čokoládu. Vymiešame na smotanový krém.
Krém natierame na palacinky, pričom ich vrstvíme na seba.
Na povrch torty nasypeme čokoládové hoblinky a dáme cca na 2hoďky do chladu.
Dobrú chuť!
TIP: Ak Vám ostala malá palacinka, nakrájajte ju na pásiky a tie zviňte. Vzniknú tak efektné ružičky.
POZN.: Ak to máte radi sladšie, polejte tortu bielou čokoládou aj zvrchu:) U nás zmizla behom dňa, trvanlivosť tým pádom veľmi krátka. Tortu treba skladovať v chlade prikrytú, aby palacinky neobschli.