PARÍŽSKE ROHLÍČKY OD NATY
Na svadbách sa mi páčili, okrem vždy nových silóniek, zákusky! Všakovaké druhy…pamätáte na tie časy? To bolo niečo… Teraz sú skôr iné maškrty taktiež úžasné:)
Jedno ma však hnevalo- na výslužku nám balili zákusky, ktoré som nemala rada! Ako na potvoru!!!
A oni si mysleli, že ako ma potešia…
Najmä tie rohlíčky- nenávidela som orechy, po ktorých mi opuchol vždy jazyk. S laskónkami to boli dva zákusky, ktoré som nepovažovala za jedlé.
Zvrat v rohlíčkoch nastal len nedávno(to je ale doba, čo?), keď som ani neviem prečo ochutnala parížske rohlíčky mojej svokry.
Ako keby som objavila Ameriku! Myslím, že ich radšej predo mnou skryla:)
Pre radosť som si ich chcela urobiť. Nemala som však kakao a, keďže čokopolevu nepoužívam, kokosový olej na zriedenie horkej čokolády práve doma.
Myslíte, že ma to zastavilo? Hi! Kde je vôľa, tam je i cesta! Namiesto kakaa som použila karob a horkú čokoládu som vkusne, rozumej hala-bala, pofŕkala po povrchu.
Všetci, aj deti, chodíme do chladničky potajomky na rohlíček:) Ešte tie laskónky časom…:)
*PARÍŽSKE ROHLÍČKY OD NATY*
Na korpus potrebujeme:
150g mletých vlašských orechov
100g mletých mandlí
50g špaldovej celozrnnej múky
50g strúhanky
300g mletého cukru
2 vajcia
Na plnku potrebujeme:
1 Premium vanilkový puding
250g mäkkého masla
100g mletého cukru
500ml mlieka
4PL extra tmavého karobu
0,04l rumu
+ kvalitná horká čokoláda na dozdobenie
– Aj keďsa zdá, že v surovinách asi niečo chýba, dve vajcia stačia na perfektné spojenie surovín na spodný korpus rohlíčkov.
Cesto rukami vyšúľame na tenký šúľanec.
Príborovým nožíkom si odkrojíme prvý, dlhý asi 5cm a pomocou toho prvého nakrájame celý šúľanec, aby boli všetky rovnako dlhé.
Naukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Na plechu ich trochu ohneme, aby sme vytvorili malé podkovičky. Výjdu nám tak dva veľké plechy.
Počas pečenia sa trochu rozlejú, nedávame ich príliš vedľa seba.
Pečieme na 250´C max 5minút. Po vytiahnutí plechu z rúry necháme rohlíčky vychladnúť na plechu. Spevnejú.
Z mlieka a pudingu uvaríme puding, bez cukru.
Necháme vychladnúť s tým, že občas zmes premiešame, aby sa nevytvorila šupa na povrchu.
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme karob, rum a vychladený puding. Dobre premiešame, aby sa všetko dobre prepojilo.
Cukrárske vrecko naplníme zmesou.
Na každý rohlíček dáme plnku. Rohlíčky kladieme naspäť na plech, nerobím tak menej neporiadku.
Nad parou si v miske rozpustíme čokoládu. Lyžicou naberáme čokoládu a vodorovnými pohybmi prechádzame ponad plech, čím vkusne rohlíčky zdobíme.
Dáme do chladnu, aby všetko spevnelo, a zároveň aby ostal korpus príjemne vlhký vďaka plnke.
Kto si dá?????
Dobrú chuť!