ROLOVANÁ TORTA

To svet ešte asi nevidel taký zhon okolo tohoto čuda.

Začalo to úplne nevinne. Mala som v chladničke mascarpone, ktoré som kupovala kvôli vianočnému vypekaniu. No ostalo tam z chlade a tme. Žobronilo o spotrebovanie…
Nevedela som sa rozhodnúť, či chcem čokoládový spôsob zúžitkovania, alebo osviežujúci. Dva dni premýšľania nič nevyriešili, a tak som si povedala, že oba 🙂

Upiekla som na klasický plech karobovú piškótu zo 4 vajec. Návod, ako na super piškótu je tu .
Všade bordel, všade výbuch…hlavne, že sa pieklo.
Hneď po upečení som piškótu zmotala do utierky. Odporúčam, neponáhľaj sa pri tom a nerob štyri veci ako ja. Iba si dopáliš prsty..
Piškóta si hovela na linke a sledovala môj ďalší počin- pokračovanie v rozširovaní bordelu a lá krém na dva spôsoby.
Mascarpone som mixla s tvarohom a kúskom smotany.
Vytiahla ešte jednu misu, polovicu krému dala do tej čistej misy. Nesladila som, lebo som do jednej šupla nutellu!!! Domácu 🙂 Ako na ňu? Tu sa dozvieš postup. Neviem, koľko som jej dala, vždy som oblízala, či mi chutí 🙂

Druhú, bielu časť som obliekla do vanilkových bodiek, vysypala čučoriedky z mrazáku a po lyžiciach usýpala cukor. Zas len koštovala.

Plnky som poslala spať na chvíľu do chladu a tmy- zas to chuďato a upratala bordel.

To už piškóta bola studená. Rozkrojila som ju na 4 rovnaké časti a na striedačku natrela plnkami.
A fčul!
Zmotala som jeden plát. Tam, kde to skončilo, som napojila druhý plát, s inou plnkou, a zrolovala. Potom opäť nadpojená piškóta s prvou plnkou. Nakoniec tá druhá. Cik- cak 🙂

Chcela som obliať čokinou, no už sa mi faaaaaaakt nechcelo.
Šmarila som do chladu a na ďalší deň že koštnem.
Figu. Načapala som ich, ako si pochutnávajú a ja len rýchlo schmatla foťák. 1-2-3, frišken cvaknúť. Či je nastajlovaná, fotka zaostrená, to nikoho nezaujímalo.
Cieľ bol jasný- nabažiť sa tej dobroty 🙂

Vyzerala šik, chutila noblesne, stála za to!
Ak máš mascarpone, určite vyskúšaj.
Určite to budeš mať s menším výbuchom než ja, bo ja mám teraz prudko lenivé obdobie ….