SMOTANOVÉ MÄSO S BULGUROM
Na tento stav som si vymyslela fígeľ. Rýchle, famózne jedlo plné lahodnej chuti, ktorá zasýti.
Základom je mleté mäso. Aby malo delikátnu chuť, treba ho podporiť správnymi koreninami. Tie mäso zvýraznia a doplnia tak, že bude krásne smotanové. Banánová šalotka je nasladlá, menej výrazná a tak neprebíja chute korenín. Len ich dopĺňa. Robustná chuť bulguru al dente k tomu zapadá dokonale 🙂
Je to pohoda- jahoda 🙂
Príloha sa uvarí sama a než vyložím nákup a deti prestrú stôl, mäso je hotové.
Takže ak hľadáte tutovku na večeru počas pracovného týždňa, čítajte pozorne 🙂
***SMOTANOVÉ MÄSO S BULGUROM***
Potrebujeme:
400g mletého mäsa
soľ, korenie
1ČL mletej rasce
1ČL kurkumy
2ČL mletej červenej papriky
2ČL sušeného oregána
1 banánovú šalotku
2 strúčiky cesnaku
1PL horčice
30g parmezánu
vodu na zaliatie
100 ml smotany na varenie (alebo na šľahanie)
olivový olej
1 hrnček bulguru
1,5 hrnčeka vriacej vody
lístky čerstvej bazalky
– Najprv si nachystáme bulgur. Do sklenenej misy vsypeme hrnček bulguru. Do kanvice si dáme zovrieť 1,5 hrnčeka vody. Ziatiaľ k bulguru pridáme trochu soli, mletého korenia a môžeme na ladnosť chuti pridať aj pár lístkov čerstvej bazalky. Premiešame.
Bulgur zalejeme vriacou vodou a misku prikryjeme tanierom, aby sme zabránili úniku pary.
Už sa bude pripravovať sám 🙂
K mäsu:
Banánovú šalotku si ošúpeme a najemno nakrájame.
Osmahneme ju dosklovita na olivovom oleji. Pridáme mäso, chvíľu orestujeme a začneme pridávať koreniny- soľ, mleté korenie, kurkumu, červenú papriku, oregáno, prelisovaný cesnak a pridáme aj horčicu.
Masu dobre premiešame, plameň trochu stíšime a počkáme, čo mleté mäso začne púšťať šťavu.
Vtedy ho podlejeme trochou vody a zakryjeme pokrievkou.
Dusíme asi 10 minút. Voda by sa nemala úplne odpariť. Ak je to potrebné, vodu dolejeme.
Následne pridáme k mäsu nastrúhame parmezán a zalejeme smotanou a necháme ešte pár minút prebublať, aby sa spojili chute.
Bulgur odokryjeme, vidličkou prevzdušníme. Ak v ňom zostala voda, scedíme ju.
Podávame s čerstvým šalátom alebo kyslou uhorkou 🙂
Dobrú chuť!