SNEHOVÁ ROLÁDA

SNEHOVÁ ROLÁDA

Bielky už viac nemusíme stereotypne využívať, či dokonca vyhadzovať. Sladké pokušenie, ktorému sa oplatí podľahnúť. Nadýchané, ľahké a vábivé.

SNEHOVÁ ROLÁDA
Na roládu potrebujeme:
5bielkov
200g cukru
50g mandľových lupienkov

Na náplň:
600ml šľahačkovej smotany
100g ovocia
2pl medu

Na ozdobu:
100g ovocia
1pl medu
– Z bielok a cukru si vyšlaháme tuhý sneh, ktorý rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Posypeme mandľovými lupienkami. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180´C na 8 minút. Potom teplotu znížime na 160´C a pečieme ďalších cca 15minút.
Následne vyberieme z rúry, vyklopíme na druhý pepier na pečenie lupienkami dolu. Stiahneme vrchný pepier a necháme vychladnúť.
Šlahačku vyšlaháme a nanesieme na roládu, potom naukladáme do jedného radu aj ovocie, polejeme medom. Zmotáme, pomáhame si pritom papierom.
Vrch rolády ozdobíme ovocím a medom.

Výborná, nadýchaná roláda! Keďže má v sebe viac cukru, hodi sa s kyslejším ovocím, ako napríklaad maliny, černice, rebarbora ríbezle… Fantázii sa medze nekladú

Dobrú chuť!