ŠŤAVNATÉ JAHŇACIE MEDAILÓNKY S BULGUROM

Jahňacie mäso nie je pre veľa ľudí lákavé. Vadí im prenikavá slamová chuť. Dá sa v tom však nájsť zaľúbenie.
Moja rodina je zásobovaná domácim jahňacím.
Pečiem, dusím, grilujem, varím z neho. U nás je to mňamka!
Rada sa pohrávam s jeho chuťou a vďaka bylinkám sa mi podarilo tú, pre niekoho nepríjemnú, chuť potlačiť.
Aj keď častokrát používam rozmarín, ktorý mäso prevonia, siahla som po mäte a tymiáne. Skvelá kombinácia pre tento druh mäsa! Aj s cesnakom bylinky zahrali krásnu sonátu- inak to ani popísať neviem:)
Vláčne a šťavnaté medailónky doplnené o bulgur.
Prosíte si?:)
*ŠŤAVNATÉ JAHŇACIE MEDAILÓNKY S BULGUROM*
Potrebujeme:
500g jahňacieho karé
plnotučná horčica
soľ, korenie
5 strúčikov cesnaku
1 hrsť čerstvého tymiánu a mäty
olivový olej
1 hrnček bulguru
voda
cherry padarajky a čerstvá bazalka na šalát
        – Mäso si nakrájame na medailónky. Z oboch strán ich potrieme horčicou, mierne osolíme a okoreníme.
Sprudka osmahneme z oboch strán, aby sa  zatiahlo.
Mäso premiestnime na plech, posypeme bylinkami, pridáme cesnak a prikryjeme alobalom.
Pečieme v zorhorúčenej rúre na 220´C 10minút.
Bulgur nasypeme do misky. Osolíme a okoreníme. Do kanvice dáme zovrieť 1,5hrnčeka vody.
Po zovretí bulgur zalejeme a na misku položíme tanier, aby žiadna para neunikla. Necháme vodu vsiaknuť do bulguru. Trvá to cca 15-20minút.
Následne vidličkou premiešame, aby bol nadýchaný.
Cherry paradajky opláchneme, prekrojíme napolovicu, osolíme, pridáme olivový olej a bazalku a premiešame.
Ihneď podávame.
Dobrú chuť!