ŠUP- ŠUP PIZZA

“Milujem” takéto chvíle.
Práca celý deň, rozlietaná, veľa stretnutí a rokovaní, pomedzi to myšlienky na nové recepty. Samozrejme, nad tým všetkým  je odovzdanosť rodine. Večer prídem domov, neviem, kde je sever a vo dverách na mňa čakajú oči s obrovskou nádejov. Popritom ide zvuk: “Mami, urobíš mi pizzu?”
Čo?! Hodín milión,  ja uťahaná, rozháraná a pizza? Veď kým bude cesto hotové, budeme už spať!
Úpenlivosť chorľavého dieťaťa vo mne zapla gombík “mysli efektívne” a dala som to! 35 minút od začiatku po jedenie!
Aj vy by ste si dali niekedy pizzu, ale už ju nestíhate?
Toto je recept práve na tieto chvíle!
*ŠUP- ŠUP PIZZA*
Na 2 pizze potrebujeme:
200g hrubej múky
50g špaldovej celozrnnej múky
130g vody
1PL oleja
1/2čl soli
1/4 čl sušeného droždia
2čl vínneho kameňa
+ obloha- šunka, syr, vajce, šampióny, bylinky…čo je poruke:)
        – Ako prvé si zapneme rúru na 250´C a plech, na ktorom budeme pizzu piecť dáme čo najvyššie k hornej špirále.
Z múk, vody, oleja, soli, droždia a vínneho kameňa vymiesime cesto.
Rozdelíme ho na dve časti a vyvaľkáme natenko. Premiestnime ho na papier na pečenie, navrstvíme kečup, šunku, šampióny, bazalku, oregáno… a zasypeme syrom, najlepšie mozzarela s eidamom.
Pripravíme aj druhú pizzu.
Rúra sa zatiaľ rozhicuje a vďaka tomu, že plech je tesne pri špirále, sa rýchlejšie nahreje.
Po vyhriatí rúry premiestnime plech do stredu rúry, ak je možnosť do prvej tretiny, dáme na plech pizzu na papieri a pečieme cca 4-5minút. Zospodu je mierne nahnedlá.
Po vybraní prvej pizze môžeme dať pieť hneď druhú.
Taký kvalitný fast food:)
Dobrú chuť!
foto: <a href=”http://www.freepik.com/free-photos-vectors/food”>Food image created by Valeria_aksakova – Freepik.com</a>