TEKVICOVÁ POLIEVKA SO ŠOŠOVICOU
Vyžaruje z nich čaro pokoja, lásky a domova. Čas, kedy sa na chvíľu všetko zastaví. Poznáte to? 🙂
Touto sýtejšou polievkou ma pohostila moja drahá priateľka Veronika. Nepamätám si presne jej postup, aj keď mi ho, priznám sa, dopodrobna povedala. Ale ak dáte surovinám trochu lásky a starostlivosti, musí to byť len a len výborné:)
Vďaka šošovici sa polievka sama zahustí a žiadna múka v podobe zásmažky nie je potrebná. Ingrediencie sa k sebe úžasne hodia, dopĺňajú jedna druhú.
A tak sa nechajte aj vy inšpirovať receptom, kde sa potvrdzuje „v jednoduchosti je krása“ 🙂
***TEKVICOVÁ POLIEVKA SO ŠOŠOVICOU***
Potrebujeme:
½ malej tekvice (použila som maslovú)
3 hrste červenej šošovice
1L vody
soľ, čierne korenie
1ČL kurkumy
1ČL mletej rasce
½ ČL sušeného tymiánu
celé nové korenie (dala som 3ks)
1 strúčik cesnaku
1 menšia červená cibuľa
2 bobkové listy
kokosové mlieko
olivový olej
– Tekvicu poriadne umyjeme, rozpolíme a z jednej polovice vydlabeme semienka. Nakrájame na pásiky a tie potom na kocky.
Cibuľu si nakrájame nadrobno a osmahneme v hrnci na oleji. Pridáme soľ, korenie, kurkumu, rascu, bobkový list, ošúpaný celý strúčik cesnaku a tymián.
K cibuli šupneme tekvicu. Po chvíľke aj šošovicu.
Chvíľu osmahneme a zalejeme horúcou vodou (šetríme tak časom). Hrniec prikryjeme pokrievkou, plameň trochu stíšime a necháme variť asi 20 – 25 minút tak, aby bola tekvica takmer rozpadajúca sa.
Tesne pred vypnutím nalejeme do polievky kokosové mlieko. Množstvo volíme podľa našej chuti a želanej hustoty polievky.
Povrch posypeme čerstvým kôprom a ak sme milovníci kôpru, tak aj kľudne viac:)
Hotovoooo 🙂
Dobrú chuť!
POZN.: V prípade, že nemáte radi kokosové mlieko, nahraďte ho kľudne smotanou alebo mliekom.
TIP: Tekvicu nemusíte šúpať. Šupka pekne počas varenia zmäkne. Ja som sa s tým piplala kvôli deťom, ktoré radi verziu ošúpanej…