TOASTOVÝ CHLIEB

Taký chutný obor na raňajky…toastový chlieb, aký ste nejedli! Vždy ma fascinuje jeho plná, smotanová chuť mäkkosti ozdobená vôňou pečiva.

TOASTOVÝ CHLIEB

Potrebujeme:
500g hladkej múky
290g vlažného mlieka
2čl soli
1čl sladu
1/2kocky droždia
1vajce
– Ak si dáme námahu a múku preosejeme, toastový vhlieb bude nadýchanejší. Naštartujeme droždie tým, že urobíme jamku v múke, vlejeme tam vlažné mlieko, namrvímr droždie a pridáme slad/cukor. Keď sa objavia bublinky, pridáme soľ.
Vajíčko si rozmiešame v hrnčeku a 3/4 vlejeme do cesta.
Vymiesime kompaktné cesto a necháme ho pod utierkou cca hodinku oddychovať.
Následne si cesto bez pomúčenia rozvaľkáme na obdĺžnik šírke nádoby-najlepšia je na biskupský chlieb. Zrolujeme ho do valčeka, spoj prstami scakneme a dáme do maslom vymastenej nádoby spojim nadol. Prikryjeme fóliou a necháme hodinku kysnúť.
Rúru vyhrejeme na 200’C. Po hoďke by toastový chlieb mal mierne vytŕčať z nádoby. Potrieme ho zvyšnou 1/4vajíčka a pečieme v spodnej časti rúry 35-40minút.
Necháme vychladnúť.
Už žiaden kupovaný toasťák Čo poviete?