VANILKOVÁ ZMRZLINA
Jednoduché na prípravu, aj keď niet zmrzlinovač.
Po ochutnaní sa deti pýtali- kedy si bola v obchode?
Identická chuť bez emulgátorov, zvýrazňovačov chutí a ďalších hlúpostí
*VANILKOVÁ ZMRZLINA*
Potrebujeme:
6žĺtok
6PL trstinového cukru
370ml smotany na šľahanie
230ml mlieka
1/2ČL sušenej vanilky
– 6žĺtok vyšľaháme so 6pl trstinového cukru do nadýchanej peny.
V hrnci si ohrejeme 370ml smotany(použila som 40%nú) a 230ml plnotučného mlieka s 1/2čl sušenej vanilky(sonnentor predáva, alebo 2vanilkové lusky-vyškrabané vnútro a pridať do hrnca i lusky. Tie však potom vyberieme).
Zmes ohrejeme pod bod varu. Tretinu zmesi vlejeme k žĺtkam a metličkou premiešame, aby sme vyrovnali teplotu a žĺtka sa nezrazili.
Prelejeme do hrnca.
Chvíľu miešame, bez plameňa, a vlejeme do nádoby, kde bude tekutá zmes tuhnúť a meniť sa na zmrzlinu.
Zmes každú polhoďku premiešame, trvá to cca 4hodiny.
Výsledok za to stojí!
Toto je základ. Ostatné sa odvíjajú- do čokoládovej pridáme rozpustenú čokoládu, kokosová s kokosovým mliekom a nastrúhaným kokosom…možností je veľa!
Dobré maškrtenie!