VIACZRNNÁ BUBLANINA PLNÁ ČEREŠNÍ
A to, samozrejme, spĺňam kritérium správneho zberača- jednu do úst, jedno do košíka.
No, mrazák mám už plný:) S pohľadom psa som čakala na vyslobodenie od muža, že čo s nimi? Že nejakú rýchlu, ale chutnú bublaninu.
Uf… no dobre:) Namiesto večere zjedol tretinu plechu!
A naozaj:) Úspechom bola veľká kopa čerešní a príjemne nasladlé, viaczrnné cesto. Každý druh obilia predstvuje odlišnú chuť, robí v ceste inú štruktúru.
No a posýpka navrchu… niet o čom:)
*VIACZRNNÁ BUBLANINA*
Potrebujeme:
½ hrnčeka špaldovej celozrnnej múky
½ hrnčeka pohánkovej múky
½ hrnčeka ryžovej múky
¼ hrnčeka jačmennej múky
¼ hrnčeka ovsenej múky
½ hrnčeka oleja
¾ hrnčeka trstinového cukru
2čl vanilkového cukru
½ hrnčeka rastlinného mlieka
2 celé vajcia
2čl vínneho kameňa
1 misku vykôstkovaných čerešní
– V mise si zmiešame múky s cukrom, vanilkovým cukrom a olejom. Odoberieme ¾ hrnčeka- to bude posýpka.
Do misy ďalej pridáme mlieko, vajcia a vínny kameň.
Suroviny dobre premiešame, aby v ceste neboli hrudky.
Stredne veľký plech vymastíme a vysypeme krupicou (ja mám doma špaldovo- ryžovo- pohánkovú).
Cesto vylejeme na vysypaný plech, uhladíme stierkou, aby bolo všade rovnako vysoké.
Navrch pokladieme nahusto čerešne. Ak ich je viac, mierne ich zatlačíme do cesta.
Posypeme mrveničkou a dáme piecť do rozpálenej rúry na 200´C.
Pečieme 25minút.
Po upečení necháme vychladnúť a následne môžeme podávať nakrájané na kocky.
Dobrú chuť
TIP: Keď prejde sezóna čerešní, použite iné ovocie:) Nedržíte doma toľko druhov múk? Nevadí- dôležitý je pomer surovín- použite 2 hrnčeky múky.