5 spôsobov, aby ťa kváskovanie bavilo

Kváskovanie je skvelé dobrodružstvo, ktoré so sebou prináša chuť, zdravie a dobrú náladu. Aby bolo kváskovanie o zábave a nie o trápení a smútku, na základe vlastnej cesty kváskovania ti ponúkam 5 spôsobov, aby ťa kváskovanie bavilo. Ponor sa do kváskovania s celou svojou radosťou a nechaj sa ním viesť.

5 spôsobov, aby ťa kváskovanie bavilo:

  1. Nájdi si komunitu, zdieľaj sa, prihlás sa na kurz- teda vzdelávaj sa. Nájdi ľudí, ktorí sa tiež zaujímajú o kváskovanie, riešia podobné problémy, majú podobnú mentalitu a pochopia tvoje radosti i starosti.  Takí ľudia ťa vypočujú, pochopia, poradia a v prípade kurzu profesionálne (teda treba si overiť kvalifikáciu a kvalitu učiteľa) naučia.
    TIP: Aj online kurzy kváskovania s Naty sú účinné a naučia ťa správne a úspešne kváskovať. Vyber si svoj kurz na chlieb, pečivo, vianočku alebo zdobenie chleba a kváskuj ako profesionál.
  2. Začni jednoduchými receptami- Aj ja som túžila po croissantoch, nadýchaných chleboch s veľkými okami, ledva som vedela, čo je to múka. Pamätaj, že práca s cestom je o pochopení, čo aktuálne potrebuje. O skúsenostiach, cite a zručnostiach. “Opakovanie je matka múdrosti” a “ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku”. 🙂 Overené recepty pre začiatočníkov s podrobným slovným popisom a fotopostupom (videá sú len vítané) ťa povedú krok za krokom.
    TIP: Vyskúšaj Kváskový chlieb pre začiatočníkov. Je plný tipov, trikov, rád, fotiek aj videí, aby každý (bez ohľadu na skúsenosti s cestom) upiekol svoj chutný chlieb.

    Upečený kváskový chlieb pre začiatočníkov
  3. Sleduj zmeny na svojom zdraví a zdraví svojej rodiny– Upravuje sa ti trávenie? Menej ťa páli záha? Vytráca sa pocit nafúknutia? Zlepšuje sa ti akné alebo ekzém? Alebo cítiš, že máš viac energie, lepšiu náladu a pocit zo seba samého? Užívaj si to. Dopraj si precítiť úspech a hrdosť sám na seba, čo dokážeš- upiecť svoj chlieb! A to je veľká vec. 🙂
  4. Ostaň nohami na zemi- Mysli na to, že tie “och” fotky, ktoré vidíš v receptoch, stáli kopec driny, tréningu a práce. Nechci zázrak na počkanie, že hneď a zaraz budeš najtalentovanejší pekár, ktorého nič nezaskočí. Dopraj si čas nájsť si svoj harmonogram, ktorý vyhovuje tebe a tvojmu životnému tempu tak, aby čerstvý domáci chlieb na tvojom stole už nechýbal. Nie je to jednoduché, ale dá sa to.

    Upiecť si jednoduchý kváskový chlieb podľa Naty je hračka
    Jednoduchý kváskový chlieb
  5. Nechci byť ani perfekcionista- dbaj na zábavu pri príprave a do cesta vkladaj lásku. Pamätaj, že nie si profi pekár, ktorého úlohou je napiecť veľké množstvo štandardizovaného chleba a pečiva. Si domáci pekár, pre ktorého má byť príprava cesta relax a zábava. Viac ako dokonalý vzhľad je chuť, láska a radosť počas prípravy.

Tento posledný bod zmenil v mojom kváskovom živote veľa. Chcela som mať všetko dokonalé, chcela som mať všetko hneď a super. A nedarilo sa mi nič. Akonáhle som sa od dokonalosti oslobodila a začala si prácu s cestom užívať, vtedy to prišlo- môj prvý krásny chlieb! 🙂

Nech sa ti darí, nech ťa kváskovanie napĺňa.

Napadli ti k téme ďalšie otázky? Napíšte mi mail na info@chutodnaty.sk, spoj sa so mnou cez instagram Chuť od Naty, alebo sa prihlás na online kurz kváskovania a objav čaro jednoduchosti kváskovania.

Naty