MAMINKINE BRYNDZOVKY
Dlho už chodím po ľuďoch a pýtam sa na recept na bryndzové halušky. Jedni varia z hrubej múky, ďalší z hladkej. Niekto spojí len zemiaky s múkou. Iní pomôžu vajíčkom. A každý má na svoj recept náležité odôvodnenie.
Poskúšala som kadečo. Nakoniec, po detskom zvolaní- mami, už urob naše halušky!- som ukončila moje hľadanie naj receptu.
Ten najlepší je recept mojej maminky!
Haluške sú mäkké, pružné a držia tvar. Nie sú osolené, v bryndzi je jej dosť:) Pojmú vďačne bryndzu, sú vhodné aj na sladkú verziu s makom a lekvárom.
*MAMINKINE BRYNDZOVKY*
Potrebujeme:
2 stredné zemiaky
300g polohrubej múky
1 vajcie
voda
250g bryndze
– Zemiaky ošúpeme, nastrúhame najemno na strúhadle. Pridáme múku, vajce a postupne prilievame vodu dovtedy, kým máme cesto o niečo hustejšie ako na lievance.
Haluškárom hádžeme cesto do vriacej vody. Keď plávajú halušky na hladine, sú hotové. Scedíme ich, dáme do misy a spojíme s bryndzou.
Podávame s osmahnutou slaninkou a pažítkou.
Dobrú chuť!
TIP: Vyskúšajte brynzovú polievku- demikát. Sýta, skvelá tradičná chuť na našich stoloch.
POZN.: Zaujal vás recept? Označte ho srdiečkom na konci tohoto článku. Ďakujem. 🙂