Neviem držať diéty…
Milujem kvalitné jedlo…
Pôvodne som pani učiteľka, ktorá chcela pochopiť, ako ovplyvňuje strava naše zdravie, a tak som študovala nutričné poradenstvo. Ovplyvňuje ma talianska kuchyňa a recepty Jamieho Olivera. Dbám na kvalitu, chuť, čerstvosť a pestrosť na tanieri. Pre svoju obrovskú vášeň pre kváskovanie sa zo mňa stal certifikovaný pekár, ktorý organizuje kurzy kváskovania po celom Slovensku.
Odievam tradičnú kuchyňu do trendy šatu.
Nájdete u mňa z každého rožka troška ako dôkaz, že varenie vie byť zábavné, rýchle aj lacné. Veľkú časť receptov nájdete s kvasom. Svojou prácou šírim osvetu jeho návratu na naše stoly. Som autorom bestsellerov Kváskovanie- Recepty z kvásku (2016), Kváskovanie 2 – Poklady z vašich kuchýň(2017) a Kváskovanie 3 – Čarujeme s kváskom, ktoré mi pomohli posunúť môj sen vpred: Aby bol kvások v každej rodine tak, ako to bolo kedysi.
Čo je zdravé, vie byť aj chutné…
Vitajte v mojej kuchyni!
Práca blogera je časovo a finančne veľmi náročná. Ale robím ju s radosťou a vášňou mne vlastnou. Ak si myslíš, že to robím dobre a chceš podporiť moju prácu, aby bola ešte profesionálnejšia, môžeš si niečo kúpiť na mojom Eshope, alebo mi pošli ľubovoľnú čiastku – dar.
Číslo účtu: SK91 1100 0000 0026 1534 3033
ĎAKUJEM TI!
Ďakujem za spätnú väzbu…
Miška
Ahoj Naty, naučila si ma kváskovať, teraz už aj klíčkovať, áno je to super a ty si ešte viac super. Pre mňa si teda najviac. 🙂Ďakujem ti za všetko. Si úžasná bytosť a škoda, že nie je viacej takýchto ľudí ako si ty. Pre mňa si veľmi inšpiratívna osoba a keď mi povinnosti dovolia a bejbynko, ktoré sa už každú chvíľu môže vypýtať na svet dovolia, tak sa ti rada odvďačím a splním si ďalší sen a to zúčastniť sa na tvojom kurze 🙂. Krásny deň želám.
Robert
dobrý večer pani Žúrková,
nedá mi nepochváliť sa s mojou radosťou. objednala som si posledne knihy na doplnenie kváskovacej zbierky od Naty, že si ich dám pod stromček. mám už teraz komplet všetky, vrátane zápisníka. nevydržala som. práve som z rúry vytiahla dve prekrásne ” Prešporské vianočky “, presne podľa Naty – jedna s hrozienkami a orechami, druhá bez. s použitím studeného kvasenia ( cez noc pracovalo cesto v studenej komore ) sa dal celý proces krásne skĺbiť s ostatným predvianočným programom. s cestom sa výborne pracovalo – vláčne, netrhavé. zapletanie je geniálne jednoduché, pevné a efektné. pomohla som si aj videom. proste celý recept je super prepracovaný – VĎAKA NATY 👍tak jednoducho som ešte nikdy vianočku neupiekla. tieto chladnúce sú cvičné, musím ešte vydržať s koštovkou a vo štvrtok pečiem na ostro. pozdravujem vás všetkých do Stupavy a prajem všetkým krásne Vianoce, v novom roku pevné zdravie, veľa lásky, šťastia a radosti doma i v práci.
do kváskovania/ Jana Š
Robert
Dobry den Nata, chcem vam podakovat za inspiraciu s receptami. Hadajte co robim vzdy ked sa potrebujem ukludnit? Okrem toho ze sa modlim k Panu Bohu 🙂 idem krmit kvas, vyrabat starter a kysnut cesto na pecivo. Moja manzelka mi odporucila vasu stranku a velmi mi pomahaju vase postupy v receptoch. Tak uz mame doma uspesne za sebou zemiakovy chlieb, challah, lupacky (aj ked vyzerali skor ako buchty) a dnes spaldovy chlebik. Dost ma to bavi, pecieme doma, u mamy, u svokrovcov. A vzdy ked sa niekam mame premiestnit cez cele Slovensko na vychod tak nam nechyba zbaleny kvasok. Ked je chladno v kuchyni velmi sa mi osvedcilo kvasit cesto v osatke vonku na dvore na streche auta akurat ked tam slnko dobre svieti 🙂 Tak dufam ze vasu stranku budete mat este dlho online lebo som na nej niekolkokrat do tyzdna a hladam co dalsie upiect 🙂 Pekny den.
Viliam
Veľmi pekne vám dakujem, prvý krát som varil ryžu podľa vášho receptu a musím povedať že mäso sa ešte nespravilo a ryža bola zjedená. Ďakujem za super recept.
Petra
My kváskujeme už přes 15 let, ale z jednoho receptu na chleba, který se pořád dokola pekl a obměňoval, se díky Vám úplně změnil rozměr našeho pečení 😀 Neuvěřitelně.
Lenka
Ty si blázon! Zbožňujem tvoje “náhodné výtvory z cesta” a zároveň obdivujem, že vlastne tvoje kváskovanie je ako hranie sa na pieskovisku! Čo si postavíme dnes? Na čo mám chuť? Hrad, alebo hneď dva? Haha a vždy to vyjde excelentne. Vďaka Naty za to, že aj virtuálne dokážeš neuveriteľne prenášať entuziazmus z poctivého.
Eliška
Ahoj Naty, Sedim v cakarni u lekara a dlhodobo sa snazim reagovat na Tvoje maily. Ale zdravotne tazkosti. Dve deti. Kruzky. Stahovanie. Praca. Dokola kazdy den. Stale v jednom kolotoci. Volam sa Eliska a kvaskujem s “Tebou” od augusta minuleho roka. Dovolim si tykanie, kedze aj Tvoje maily su napisane touto formou. Moja teta s rakovinou hrubeho creva si kvaskovanim rapidne polepsila svoj psychicky a fyzicky stav. Mne sa do toho aj napriek zdravotnym tazkostiam nechcelo. Az raz mi kamoska povedala: nedaj sa odradit. Nic to nie je. Vela ludi to dramatizuje, akoby ani nechceli, aby kvaskoval niekto iny. A tak som sa do toho pustila. Prve chleby boli super. Razne nemam rada, lepili sa, ale muz bol spoko. Tesila som sa z tej nadychanosti a vlacnosti psenicno-razneho chlebika a zacala sa naplno venovat len jemu. Moje deti zrazu pytali na veceru chlieb s medom alebo so sunkou, co bola novinka. Maly zjedol aj tri krajce vacsie ako moja dlan. Skusala som knedle, bagety, rozky a neviem co este. Nedala som sa odradit nicim. Ked muz videl, ze to myslim vazne, kupil mi robot a osatky. Mnam. Ked si spomeniem na tie chlebiky. Potom sme objavili Tvoje zapletanky. Moj troj rocny syn zjedol takmer cely plech na posedenie. Stale ochutnaval, ci je kazda taka dobra. Dcere zase chutia martinske rozky, aj ked tie moje nikdy nevyzeraju ako Tvoje, ale zleju sa do buchty. Robim ich castejsie z hladkej spaldovej bielej. Vydrzia dlhsie makke, teda ak ich nezjeme hned. Ked sme sa prestahovali, boli sme bez kuchyne. Nedala som sa odradit a piekla som na kameni v plynovom grile. Postupne som to vychytala a super. Teraz mam novu ruru. Spickovu. Ale na to, aby som v nej vedela upiect chlebik, musim este trenovat, co som necakala. Prve tri chleby, rozne programy, chlieb nic moc. Potom som skusila na rozkvas program kysnutie cesta. Myslim, ze to moj kvasok, ktory vydrzal bez pecenia dva tyzdne neprezil. Chlieb bol len lepkave cesto, lebo som pouzila aj iny program. Trocha kvasku som odlozila, tak to rozbehnem naplno zase. A ak to nebude ok, mam v zalohe v chladnicke dalsie ?Len neviem ci v Pezinku vladne mukova mafia, ale chlebova muka sa da kupit len v jednom retazci a aj to nie vzdy. Musim mrknut Tvoj eshop ? Ked moja mama spravi domacu mast a ja kvaskovy chlebik, navstevy ani nic ine nechcu ?Ja nie som facebookovy typ, takze nelajkujem, nezdielam a neuverejnujem. Ale v ciernej folk zasterke, v mojej novej kuchyni, robotom a receptami od Teba je to ❤️❤️❤️❤️❤️ Dakujem a prajem vela psychichych a fyzickych sil ❤️ Do kvaskovania ??
Mirka
Pekný deň, vždy bola moja dilema-varenie ryže. Desík. Kúpili sme preto Rice cooker, ale nie je to ono. Dnes som našla Váš recept ako správne uvariť ryžu. Neskutočné. Jeden krát a je famózna. Ďakujem za tip. Pekný víkend.
Veronika
Pozdravujem, chcem sa Vám z celého srdca poďakovať. Vďaka Vašej rade sa mi podarilo konečne po 17 rokoch uvariť ryžu. Bola to vždy moja trauma, ale teraaaaz je to jedna paráda. Už len čakám kedy sa zobudí môj muž po nočnej a moje deti po obednom spánku a urobia mňaaaaaam
Zuzka
Naty, obrovská vďaka za moravské koláče❤❤❤❤ Rovnaké robila moja babička. Štartér mám už zarobený. Veľmi ďakujem!!!! Si proste fantastická!!!! Milujem Tvoje príbehy k receptom….každý má svoj príbeh, čím má ten recept niekoľkonásobnú hodnotu. Potom sa to inak pečie, je v tom láska. Ďakujem veľmi, že robíš to, čo robíš. Robíš to najlepšie na svete ❤❤❤ OBROVSKÉ ĎAKUJEM.
Anka L.
Dobrý deň, chcela som Vám len poďakovať za Vašu super stránku a super recepty. Viac menej pečiem len podľa nich a všetkým doma chutia. V nedeľu sme mali na raňajky škoricový chlebík a ten bol naozaj famózny a to som sa obávala tej špaldovej múky, ktorú môj manžel až tak nemusí, ale aj on chlieb pochválil, tak som sa tešila. Prajem Vám a Vašej rodine všetko dobré a veľa inšpirácie pre Vaše pečenie. Pekný deň, Anka.
Darina D.
“Milá Naty, už som sa niekoľkokrát radila na tomto fóre ohľadom úspechov či neúspechov v mojom kváskovaní, prečítala veľa reakcií a ohlasov na vaše snaženie. Musím uznať, klobúk dole, aký široký záber s touto problematikou viete obsiahnuť! A nielen viete, ale hlavne chcete. Pomáhate šikovným aj začiatočníkom, ktorí sa dali na cestu kváskovania, ale aj kuvičím hlasom, pred ktorými dokážete i takto prakticky obhájiť to, čo robíte a propagujete.
Ďakujem z celého srdca Naty za Váš prístup, rady a propagáciu zdravšieho stravovania.”
Zuzana K.
Na knizku od Naty som natrafila v Bio obchode, kde som ziskala aj prve info o kvaskovani, potom od kamosiek, uz zabehnutych “kvaskovaciek”.
Knizka “Kvaskovanie” je sucastou kuchyne, ma svoje miesto, je plna zaloziek, poznamok, vpisujem do nej ako do dennika. Vsetkym mojim znamym odporucam, hlavne preto, ze je zrozumitelna a polopatisticky pisana, okrem toho, ze graficky pekne spracovana. Kucharskych knih je vela, tato od Naty, je moj TOP.
V zivote som stretla zopar vynimocnych a zaujimavych ludi, Naty ratam medzi nich. Tato zienka ma naucila ako vratit domu vonu, chut, zblizenie.”
Hans F.
“Milá pani Žúreková Štefková,
S neuveriteľným potešením sme narazili na Váš milý blog.
Viete, spolu s priateľmi nás zaráža svet, v ktorom je v zrejúcom syre nahradené maslo rastlinným tukom, kde je maková plnka robená z vylisovaného maku,v gaštanovom pyré pridávaný bôb, kde sa mäso dostáva od kosti vysokotlakou horúcou vodou alebo je rovno napúšťané fosfátmi aby držalo vodu a do medovníkov sa dáva namiesto medu invertný cukor. Pozerali sme sa okolo a čudovali sme sa, že to nikomu nevadí.
No ale potom nájdeme človeka ako Vy, ktorý robí dobré jedlo, baví ho dobré jedlo, chápe normálne suroviny a klasické postupy. Nuž a to je potom radosť, pretože cítime, že sú na tejto planéte aj iní ľudia, ktorí chápu rozkoš z varenia a z jedenia, z dobrej stravy podobne ako my.
A tak teda vlastne ani nechcem po Vás nič, len Vám pogratulovať k skvelému blogu a pekným knihám.”