Naty - pekárka s úplnou kvalifikáciou

Revolucionárka v kváskovaní na Slovensku

Vitajte v škole kváskovania

Vitajte v škole kváskovania s Naty, kde vládne radosť z práce s cestom a chuť odkrývať nové tajomstvá cesta.

Nájdete tu veľa tipov, trikov a rád, ako správne kváskovať a pracovať s cestom tak, aby sme z neho vyťažili maximum. Technologické články vysvetlené jednoduchým spôsobom, vďaka ktorému bude práca s cestom pre každého jednoduchá, naplnená relaxom a ukončená zdarom.

Nechajte sa viesť kváskovaním pekárkou s úplnou kvalifikáciou, s revolucionárkou v kváskovaní na Slovensku a vyhľadávanou školiteľkou medzi domácimi pekármi aj profesionálmi z gastronómie.

zistite jednoducho vďaka tabuľkám od Naty, akú veľkú ošatku máte doma

Ako zistiť veľkosť ošatky

Ošatka je profesionálna pomôcka na finálne vytvarovanie chlebového cesta. Ošatka môže byť z rôznych materiálov, rôznych veľkostí a tvarov. V ošatke sa cesto na chlieb nepečie, iba tam finálne narastie do objemu a následne cesto vyklopíme a upečieme. TIP: Profesionálne ošatky v TOP kvalite vyrobené na Slovensku kúpite TU u

Čítať viac »
škola kváskovania s Naty rozoberá, čím nahradiť slad v recepte

Na čo je slad? Čím nahradiť slad?

Rozhodli ste sa upiecť si pečivo, našli ste recept a pri študovaní sa zastavili pri pojme slad alebo sladenka? Čo je slad? Čím nahradím slad v recepte? Aj mne napadali spočiatku rovnaké otázky. Až som pochopila, že sa oplatí mať ho doma. Prečo? Čo je slad? Slad, sladenka, sladová múčka

Čítať viac »
čo robiť, keď kvások nepracuje a ako vrátiť kvásku silu poradí Naty

Ozdravenie kvásku

Niekedy sa môže stať, že kvások nepracuje tak, ako má. Jednoducho povedané ochorel. Dĺžky kvasenia sa predlžujú, cesto má málo bubliniek a po upečení je chlieb tuhý, mokrý, kyslý. Nielen chlieb, ale aj pečivo či koláče. Treba kvások vyhodiť a založiť nový, alebo sa to dá kvások zachrániť? Čo sa

Čítať viac »
Múky v škole kváskovania

Sprievodca múkami

Na trhu je možné zakúpiť toľko druhov múk, že by sa človek v tom mohol aj ľahko stratiť! A že sa niekedy aj stratí. 🙂 Toľko názvov, toľko typov a druhov… Akú múku použiť na chlieb? Aká múka je vhodná na koláč? A akou múkou najlepšie nahradiť tú, ktorá mi chýba?

Čítať viac »
nájdi s Naty chybu v kváskovaní nech je tvoje pečenie jednoduché a úspešné

Prečo mi nevychádza recept?

Išli ste krok za krokom presne podľa receptúry a aj napriek tomu sa vám váš chlieb, pečivo či koláč nepodarili? Vyzerá na obrázku inak ako ten váš? Kde sa stala chyba, čo treba urobiť a na čo dbať, aby ste sa už viac nemuseli pýtať “prečo mi nevychádza recept?” Je

Čítať viac »
najdite si svoj štýl kŕmenia kvásku podľa Naty a pečte s radosťou

Ako sa starať o kvások

Ako sa starať o kvások alebo ako kŕmiť kvások – to je veľkátéma neustále sa opakujúcich rád, tipov a trikov. Žiaľ, nie jedenkrát sú protichodné, a preto sa častokrát stáva, že sme dopletení. Až sa nám zdá, že kváskovanie je veľká veda. Zjednoťme to, urobme kváskovanie jednoduché. Je viacero spôsobov,

Čítať viac »
S Naty sa naučíte kváskovať úspešne a s radosťou

11 najčastejších chýb v kváskovaní

Konečne ste sa odhodlali, že skúsite kváskovanie a nedarí sa? Cesto je riedke, rozteká sa, je lepivé a neforemné? Upiekli ste placku a celý proces sa vám zdá až astronomicky ťažký? Možno sú to len drobné chybičky, ktoré vo výsledku narobia veľkú šarapatu. Prinášam vám 11 najčastejších chýb v kváskovaní.

Čítať viac »
kvások

Kde získať kvások?

Spôsobov, ako získať kvások, je viacero. Niektoré sú jednoduhšie, kratšie, “instantnejšie”, iné zdĺhavejšie, prácnejšie. 4 spôsoby, ako získať kvások: Kúpim si sušený v obchode Daruje mi sused-ka/ kamarát-ka/ známy-a Nájdem si niekoho vo svojom okolí v kváskovej mape na internete Vypestujem si svoj vlastný Ktorý z nich je najlepší? Ťažko

Čítať viac »
kváskvoanie jednoducho a ľahko s Naty

Čo potrebujem, aby som mohol/mohla kváskovať?

Hneď v úvode vám prezradím, že nič konkrétne nákladné. Žiadne veľké investície.:) Ak máte v domácnosti kuchyňu (čo musíme každý mať:)), tak už v tomto momente máte všetko na to, aby ste mohli začať kváskovať. Pomôcky, ktoré sú ku kváskovaniu potrebné, sa poľahky nájdu v každej domácnosti. To, že spomínam

Čítať viac »
naučte sa jednoducho kváskovať v škole kváskovania s Naty

Čo je to kvások

Kvások je druh kypridla, vďaka ktorému sú produkty nadýchané, mäkké a stráviteľnejšie.  Po správnosti sa v technológii nazýva kvas. Kvások je domácim označením, akousi zaužívanou zdrobneninou. Pridáva sa do cesta, aby naplnil cesto bublinkami. Kvások pracuje na podobnom princípe ako kvasnice (droždie), no predsa rozdielne. Veľa ľudí si myslí, že

Čítať viac »

Môžete lepšie piecť s pomôckami, ktoré mám pre vás v eshope

Naty je pekár a jej recept na Marlenku je najlepší
jednoduchá a chutná polievka od Naty

Naty Žúreková Štefková

Pôvodne som pani učiteľka, ktorá chcela pochopiť, ako ovplyvňuje strava naše zdravie, a tak som študovala nutričné poradenstvo. Ovplyvňuje ma talianska kuchyňa a recepty Jamieho Olivera. Dbám na kvalitu, chuť, čerstvosť a pestrosť na tanieri. Pre svoju obrovskú vášeň pre kváskovanie sa zo mňa stal certifikovaný pekár, ktorý organizuje kurzy kváskovania po celom Slovensku.

jednoduchý recept Chuť od Naty na kváskový chlieb