
Zážitkový pobyt Kváskovanie v Toskánsku
Neuveriteľné! Uskutočnil sa prvý zážitkový pobyt Kváskovanie v Toskánsku. 27- členná partia neznámych ľudí z celého Slovenska aj Čiech sa stretla a
Nájdete tu veľa tipov, trikov a rád, ako správne kváskovať a pracovať s cestom tak, aby sme z neho vyťažili maximum. Technologické články vysvetlené jednoduchým spôsobom, vďaka ktorému bude práca s cestom pre každého jednoduchá, naplnená relaxom a ukončená zdarom.
Nechajte sa viesť kváskovaním pekárkou s úplnou kvalifikáciou, s revolucionárkou v kváskovaní na Slovensku a vyhľadávanou školiteľkou medzi domácimi pekármi aj profesionálmi z gastronómie.
Neuveriteľné! Uskutočnil sa prvý zážitkový pobyt Kváskovanie v Toskánsku. 27- členná partia neznámych ľudí z celého Slovenska aj Čiech sa stretla a
Podarilo sa vám vypestovať krok po kroku váš kvások? Ak je kvások stabilný, jeho pestovanie máte u konca. Vznikol vám materský kvások.
Rozhodli ste sa kváskovať a chcete si vypestovať svoj vlastný kvások? Skvelé rozhodnutie! Kvások vypestovaný od piky u vás doma je najlepší,
Ako používať pšeničný tuhý kvások lievito madre v receptoch, tipy a triky pri používaní a čo robiť, keď kvások stráca silu? Ak
Myslím, že desatoro kváskového pekára nám chýbalo. Je desatoro v kuchyni, v rodine, v Cirkvi… Vymedziť medze správnosti je niekedy užitočné.Samozrejme verím,
Ak ste čítali prvú časť o lievito madre, odhalili sme spolu, čo sa za názvom skrýva a prečo je niekedy mätúce, keď
Pod pojmom lievito madre nájdeme označenie pre druh kvásku, ktorého korene siahajú do Talianska. Do cesta prináša unikátnu chuť a pečenie s
Hľadáte po internete recepty, rôzne rady, tipy a triky s cestom a stretávate sa s pojmom autolýza alebo fermentolýza? Čo je to?
Kváskovanie je skvelé dobrodružstvo, ktoré so sebou prináša chuť, zdravie a dobrú náladu. Aby bolo kváskovanie o zábave a nie o trápení
Tiež sa vám stalo, že vám chlebík či pečivo po upečení “zmizlo” pred očami? Rozhodli ste sa upiecť radšej viacnásobnú dávku? Takto
Ošatka je profesionálna pomôcka na finálne vytvarovanie chlebového cesta. Ošatka môže byť z rôznych materiálov, rôznych veľkostí a tvarov. V ošatke sa
Rozhodli ste sa upiecť si pečivo, našli ste recept a pri študovaní sa zastavili pri pojme slad alebo sladenka? Čo je slad?
Niekedy sa môže stať, že kvások nepracuje tak, ako má. Jednoducho povedané ochorel. Dĺžky kvasenia sa predlžujú, cesto má málo bubliniek a
Na trhu je možné zakúpiť toľko druhov múk, že by sa človek v tom mohol aj ľahko stratiť! A že sa niekedy
Išli ste krok za krokom presne podľa receptúry a aj napriek tomu sa vám váš chlieb, pečivo či koláč nepodarili? Vyzerá na
Ako sa starať o kvások alebo ako kŕmiť kvások – to je veľkátéma neustále sa opakujúcich rád, tipov a trikov. Žiaľ, nie
Konečne ste sa odhodlali, že skúsite kváskovanie a nedarí sa? Cesto je riedke, rozteká sa, je lepivé a neforemné? Upiekli ste placku
Spôsobov, ako získať kvások, je viacero. Niektoré sú jednoduhšie, kratšie, “instantnejšie”, iné zdĺhavejšie, prácnejšie. 4 spôsoby, ako získať kvások: Kúpim si sušený
Hneď v úvode vám prezradím, že nič konkrétne nákladné. Žiadne veľké investície.:) Ak máte v domácnosti kuchyňu (čo musíme každý mať:)), tak
Kvások je druh kypridla, vďaka ktorému sú produkty nadýchané, mäkké a stráviteľnejšie. Po správnosti sa v technológii nazýva kvas. Kvások je domácim
Pôvodne som pani učiteľka, ktorá chcela pochopiť, ako ovplyvňuje strava naše zdravie, a tak som študovala nutričné poradenstvo. Ovplyvňuje ma talianska kuchyňa a recepty Jamieho Olivera. Dbám na kvalitu, chuť, čerstvosť a pestrosť na tanieri. Pre svoju obrovskú vášeň pre kváskovanie sa zo mňa stal certifikovaný pekár, ktorý organizuje kurzy kváskovania po celom Slovensku.