O mne

kvásková Naty
Neviem držať diéty…
Milujem kvalitné jedlo…

Pôvodne som pani učiteľka, ktorá chcela pochopiť, ako ovplyvňuje strava naše zdravie, a tak som študovala nutričné poradenstvo. Ovplyvňuje ma talianska kuchyňa a recepty Jamieho Olivera. Dbám na kvalitu, chuť, čerstvosť a pestrosť na tanieri. Pre svoju obrovskú vášeň pre kváskovanie sa zo mňa stal certifikovaný pekár, ktorý organizuje kurzy kváskovania po celom Slovensku.

Odievam tradičnú kuchyňu do trendy šatu.

Nájdete u mňa z každého rožka troška ako dôkaz, že varenie vie byť zábavné, rýchle aj lacné. Veľkú časť receptov nájdete s kvasom. Svojou prácou šírim osvetu jeho návratu na naše stoly. Som autorom bestsellerov Kváskovanie- Recepty z kvásku (2016), Kváskovanie 2 – Poklady z vašich kuchýň(2017) a Kváskovanie 3 – Čarujeme s kváskom,  ktoré mi pomohli posunúť môj sen vpred: Aby bol kvások v každej rodine tak, ako to bolo kedysi.
Čo je zdravé, vie byť aj chutné…
Blogerka Naty v kuchyni
Vitajte v mojej kuchyni!

Práca blogera je časovo a finančne veľmi náročná. Ale robím ju s radosťou a vášňou mne vlastnou. Ak si myslíš, že to robím dobre a chceš podporiť moju prácu, aby bola ešte profesionálnejšia, môžeš si niečo kúpiť na mojom Eshope, alebo mi pošli ľubovoľnú čiastku – dar.

Číslo účtu: SK14 1100 0000 0029 4105 7809

ĎAKUJEM TI!

Ďakujem za spätnú väzbu…

Petra

My kváskujeme už přes 15 let, ale z jednoho receptu na chleba, který se pořád dokola pekl a obměňoval, se díky Vám úplně změnil rozměr našeho pečení 😀 Neuvěřitelně.

Lenka

Ty si blázon! Zbožňujem tvoje “náhodné výtvory z cesta” a zároveň obdivujem, že vlastne tvoje kváskovanie je ako hranie sa na pieskovisku! Čo si postavíme dnes? Na čo mám chuť? Hrad, alebo hneď dva? Haha a vždy to vyjde excelentne. Vďaka Naty za to, že aj virtuálne dokážeš  neuveriteľne prenášať entuziazmus z poctivého.

Eliška

Ahoj Naty, Sedim v cakarni u lekara a dlhodobo sa snazim reagovat na Tvoje maily. Ale zdravotne tazkosti. Dve deti. Kruzky. Stahovanie. Praca. Dokola kazdy den. Stale v jednom kolotoci. Volam sa Eliska a kvaskujem s “Tebou” od augusta minuleho roka. Dovolim si tykanie, kedze aj Tvoje maily su napisane touto formou. Moja teta s rakovinou hrubeho creva si kvaskovanim rapidne polepsila svoj psychicky a fyzicky stav. Mne sa do toho aj napriek zdravotnym tazkostiam nechcelo. Az raz mi kamoska povedala: nedaj sa odradit. Nic to nie je. Vela ludi to dramatizuje, akoby ani nechceli, aby kvaskoval niekto iny. A tak som sa do toho pustila. Prve chleby boli super. Razne nemam rada, lepili sa, ale muz bol spoko. Tesila som sa z tej nadychanosti a vlacnosti psenicno-razneho chlebika a zacala sa naplno venovat len jemu. Moje deti zrazu pytali na veceru chlieb s medom alebo so sunkou, co bola novinka. Maly zjedol aj tri krajce vacsie ako moja dlan. Skusala som knedle, bagety, rozky a neviem co este. Nedala som sa odradit nicim. Ked muz videl, ze to myslim vazne, kupil mi robot a osatky. Mnam. Ked si spomeniem na tie chlebiky.  Potom sme objavili Tvoje zapletanky. Moj troj rocny syn zjedol takmer cely plech na posedenie. Stale ochutnaval, ci je kazda taka dobra. Dcere zase chutia martinske rozky, aj ked tie moje nikdy nevyzeraju ako Tvoje, ale zleju sa do buchty. Robim ich castejsie z hladkej spaldovej bielej. Vydrzia dlhsie makke, teda ak ich nezjeme hned. Ked sme sa prestahovali, boli sme bez kuchyne. Nedala som sa odradit a piekla som na kameni v plynovom grile. Postupne som to vychytala a super. Teraz mam novu ruru. Spickovu. Ale na to, aby som v nej vedela upiect chlebik, musim este trenovat, co som necakala. Prve tri chleby, rozne programy, chlieb nic moc. Potom som skusila na rozkvas program kysnutie cesta. Myslim, ze to moj kvasok, ktory vydrzal bez pecenia dva tyzdne neprezil. Chlieb bol len lepkave cesto, lebo som pouzila aj iny program. Trocha kvasku som odlozila, tak to rozbehnem naplno zase. A ak to nebude ok, mam v zalohe v chladnicke dalsie ?Len neviem ci v Pezinku vladne mukova mafia, ale chlebova muka sa da kupit len v jednom retazci a aj to nie vzdy. Musim mrknut Tvoj eshop ? Ked moja mama spravi domacu mast a ja kvaskovy chlebik, navstevy ani nic ine nechcu ?Ja nie som facebookovy typ, takze nelajkujem, nezdielam a neuverejnujem. Ale v ciernej folk zasterke, v mojej novej kuchyni, robotom a receptami od Teba je to ❤️❤️❤️❤️❤️ Dakujem a prajem vela psychichych a fyzickych sil ❤️ Do kvaskovania ??

Mirka
Pekný deň, vždy bola moja dilema-varenie ryže. Desík. Kúpili sme preto Rice cooker, ale nie je to ono. Dnes som našla Váš recept ako správne uvariť ryžu. Neskutočné. Jeden krát a je famózna. Ďakujem za tip. Pekný víkend.

Veronika
Pozdravujem, chcem sa Vám z celého srdca poďakovať. Vďaka Vašej rade sa mi podarilo konečne po 17 rokoch uvariť ryžu. Bola to vždy moja trauma, ale teraaaaz je to jedna paráda. Už len čakám kedy sa zobudí môj muž po nočnej a moje deti po obednom spánku a urobia mňaaaaaam

Zuzka
Naty, obrovská vďaka za moravské koláče❤❤❤❤ Rovnaké robila moja babička. Štartér mám už zarobený. Veľmi ďakujem!!!! Si proste fantastická!!!! Milujem Tvoje príbehy k receptom….každý má svoj príbeh, čím má ten recept niekoľkonásobnú hodnotu. Potom sa to inak pečie, je v tom láska. Ďakujem veľmi, že robíš to, čo robíš. Robíš to najlepšie na svete ❤❤❤ OBROVSKÉ ĎAKUJEM.

Anka L.
Dobrý deň, chcela som Vám len poďakovať za Vašu super stránku a super recepty. Viac menej pečiem len podľa nich a všetkým doma chutia. V nedeľu sme mali na raňajky škoricový chlebík a ten bol naozaj famózny a to som sa obávala tej špaldovej múky, ktorú môj manžel až tak nemusí, ale aj on chlieb pochválil, tak som sa tešila. Prajem Vám a Vašej rodine všetko dobré a veľa inšpirácie pre Vaše pečenie. Pekný deň, Anka.

Darina D.
“Milá Naty, už som sa niekoľkokrát radila na tomto fóre ohľadom úspechov či neúspechov v mojom kváskovaní, prečítala veľa reakcií a ohlasov na vaše snaženie. Musím uznať, klobúk dole, aký široký záber s touto problematikou viete obsiahnuť! A nielen viete, ale hlavne chcete. Pomáhate šikovným aj začiatočníkom, ktorí sa dali na cestu kváskovania, ale aj kuvičím hlasom, pred ktorými dokážete i takto prakticky obhájiť to, čo robíte a propagujete.
Ďakujem z celého srdca Naty za Váš prístup, rady a propagáciu zdravšieho stravovania.”

Zuzana K.
Na knizku od Naty som natrafila v Bio obchode, kde som ziskala aj prve info o kvaskovani, potom od kamosiek, uz zabehnutych “kvaskovaciek”.
Knizka “Kvaskovanie” je sucastou kuchyne, ma svoje miesto, je plna zaloziek, poznamok, vpisujem do nej ako do dennika. Vsetkym mojim znamym odporucam, hlavne preto, ze je zrozumitelna a polopatisticky pisana, okrem toho, ze graficky pekne spracovana. Kucharskych knih je vela, tato od Naty, je moj TOP.
V zivote som stretla zopar vynimocnych a zaujimavych ludi, Naty ratam medzi nich. Tato zienka ma naucila ako vratit domu vonu, chut, zblizenie.”

Hans F.
“Milá pani Žúreková Štefková,
S neuveriteľným potešením sme narazili na Váš milý blog.
Viete, spolu s priateľmi nás zaráža svet, v ktorom je v zrejúcom syre nahradené maslo rastlinným tukom, kde je maková plnka robená z vylisovaného maku,v gaštanovom pyré pridávaný bôb, kde sa mäso dostáva od kosti vysokotlakou horúcou vodou alebo je rovno napúšťané fosfátmi aby držalo vodu a do medovníkov sa dáva namiesto medu invertný cukor. Pozerali sme sa okolo a čudovali sme sa, že to nikomu nevadí.
No ale potom nájdeme človeka ako Vy, ktorý robí dobré jedlo, baví ho dobré jedlo, chápe normálne suroviny a klasické postupy. Nuž a to je potom  radosť, pretože cítime, že sú na tejto planéte aj iní ľudia, ktorí chápu rozkoš z varenia a z jedenia, z dobrej stravy podobne ako my.
A tak teda vlastne ani nechcem po Vás nič, len Vám pogratulovať k skvelému blogu a pekným knihám.”