O mne

kvásková Naty
Neviem držať diéty…
Milujem kvalitné jedlo…

Pôvodne som pani učiteľka, ktorá chcela pochopiť, ako ovplyvňuje strava naše zdravie, a tak som študovala nutričné poradenstvo. Ovplyvňuje ma talianska kuchyňa a recepty Jamieho Olivera. Dbám na kvalitu, chuť, čerstvosť a pestrosť na tanieri.

Odievam tradičnú kuchyňu do trendy šatu.

Nájdete u mňa z každého rožka troška ako dôkaz, že varenie vie byť zábavné, rýchle aj lacné. Veľkú časť receptov nájdete s kvasom. Svojou prácou šírim osvetu jeho návratu na naše stoly. Som autorom bestsellerov Kváskovanie- Recepty z kvásku (2016) a Kváskovanie 2 – Poklady z vašich kuchýň(2017), ktoré mi pomohli posunúť môj sen vpred: Aby bol kvások v každej rodine tak, ako to bolo kedysi.
Čo je zdravé, vie byť aj chutné…
Blogerka Naty v kuchyni
Vitajte v mojej kuchyni!

Práca blogera je časovo a finančne veľmi náročná. Ale robím ju s radosťou a vášňou mne vlastnou. Ak si myslíš, že to robím dobre a chceš podporiť moju prácu, aby bola ešte profesionálnejšia, môžeš si niečo kúpiť na mojom Eshope, alebo mi pošli ľubovoľnú čiastku – dar.

Číslo účtu: SK14 1100 0000 0029 4105 7809

ĎAKUJEM TI!

Ďakujem za spätnú väzbu…

Mariana
Chcem sa Ti poďakovať za super kurz a úžasne strávenú sobotu. Aj za cenné rady, ktoré som na kurze dostala a nie len na kurze, ale ďakujem aj za tie, ktoré posielaš mailom.

A moje ďakujem Ti patrí aj za výborný recept na makovník. Moja babička ho robila najlepší na svete. A my si tak nejako myslíme, že tí naši starkí tu budú večne.  Aj mňa babičkina smrť tak prekvapila, že som sa ten jej makovník nestihla naučiť piecť. Vyskúšala som veľa receptov, ale ani jeden nebol “to pravé makové.” Moja babička nekváskovala, piekla z droždia, a preto som nepočítala s tým, že tvoj recept bude ten pravý. Večer som so slzami v očiach “tlačila” makovník a spomínala na moju babičku…

Mirka
Pekný deň, vždy bola moja dilema-varenie ryže. Desík. Kúpili sme preto Rice cooker, ale nie je to ono. Dnes som našla Váš recept ako správne uvariť ryžu. Neskutočné. Jeden krát a je famózna. Ďakujem za tip. Pekný víkend.

Veronika
Pozdravujem, chcem sa Vám z celého srdca poďakovať. Vďaka Vašej rade sa mi podarilo konečne po 17 rokoch uvariť ryžu. Bola to vždy moja trauma, ale teraaaaz je to jedna paráda. Už len čakám kedy sa zobudí môj muž po nočnej a moje deti po obednom spánku a urobia mňaaaaaam

Zuzka
Naty, obrovská vďaka za moravské koláče❤❤❤❤ Rovnaké robila moja babička. Štartér mám už zarobený. Veľmi ďakujem!!!! Si proste fantastická!!!! Milujem Tvoje príbehy k receptom….každý má svoj príbeh, čím má ten recept niekoľkonásobnú hodnotu. Potom sa to inak pečie, je v tom láska. Ďakujem veľmi, že robíš to, čo robíš. Robíš to najlepšie na svete ❤❤❤ OBROVSKÉ ĎAKUJEM.

Anka L.
Dobrý deň, chcela som Vám len poďakovať za Vašu super stránku a super recepty. Viac menej pečiem len podľa nich a všetkým doma chutia. V nedeľu sme mali na raňajky škoricový chlebík a ten bol naozaj famózny a to som sa obávala tej špaldovej múky, ktorú môj manžel až tak nemusí, ale aj on chlieb pochválil, tak som sa tešila. Prajem Vám a Vašej rodine všetko dobré a veľa inšpirácie pre Vaše pečenie. Pekný deň, Anka.

Darina D.
“Milá Naty, už som sa niekoľkokrát radila na tomto fóre ohľadom úspechov či neúspechov v mojom kváskovaní, prečítala veľa reakcií a ohlasov na vaše snaženie. Musím uznať, klobúk dole, aký široký záber s touto problematikou viete obsiahnuť! A nielen viete, ale hlavne chcete. Pomáhate šikovným aj začiatočníkom, ktorí sa dali na cestu kváskovania, ale aj kuvičím hlasom, pred ktorými dokážete i takto prakticky obhájiť to, čo robíte a propagujete.
Ďakujem z celého srdca Naty za Váš prístup, rady a propagáciu zdravšieho stravovania.”

Zuzana K.
Na knizku od Naty som natrafila v Bio obchode, kde som ziskala aj prve info o kvaskovani, potom od kamosiek, uz zabehnutych “kvaskovaciek”.
Knizka “Kvaskovanie” je sucastou kuchyne, ma svoje miesto, je plna zaloziek, poznamok, vpisujem do nej ako do dennika. Vsetkym mojim znamym odporucam, hlavne preto, ze je zrozumitelna a polopatisticky pisana, okrem toho, ze graficky pekne spracovana. Kucharskych knih je vela, tato od Naty, je moj TOP.
V zivote som stretla zopar vynimocnych a zaujimavych ludi, Naty ratam medzi nich. Tato zienka ma naucila ako vratit domu vonu, chut, zblizenie.”

Zuzka
“Ahoj Naty, musím ti napísať, ako sa mi začalo dariť od kurzu. Je to totálna zmena samozrejme k lepšiemu, nieže by neboli predtým moje chleby jedlé, no teraz waw, som totálne unesená a tá nadýchanosť.To bolo to,čo mi chýbalo. Som rada, že som na kurz išla,f akt je lepšie to raz vidieť a cítiť cesto v rukách. Už nepoužívam robot, len ruky.
Naty prosím ťa, rob naďalej to čo robíš, si v to dobrá, šialene dobrá? A šír naďalej osvetu kváskovania. Som preštastná, že som na kváskovanie narazila a mám možnosť svojej rodine ponúknuť kvalitné jedlo?

S pozdravom Zuzka”

Alena J.
“Bola som s dcérou na tvojom kurze a velmi sa nam pacilo.
Mna okrem kurzu samotneho ocarila aj tvoja zivelna energia, zapalenie a nadsenie pre kvaskovanie. Nadsenie a radost z toho, co robis sa nedala prehliadnut :).
Ja som nedavno odisla z prace a hladam sama v sebe, comu by som sa mohla venovat. Myslim, ze hladam takuto radost zo zivota.
Dakujem za zivotnu inpiraciu.”

Hans F.
“Milá pani Žúreková Štefková,
S neuveriteľným potešením sme narazili na Váš milý blog.
Viete, spolu s priateľmi nás zaráža svet, v ktorom je v zrejúcom syre nahradené maslo rastlinným tukom, kde je maková plnka robená z vylisovaného maku,v gaštanovom pyré pridávaný bôb, kde sa mäso dostáva od kosti vysokotlakou horúcou vodou alebo je rovno napúšťané fosfátmi aby držalo vodu a do medovníkov sa dáva namiesto medu invertný cukor. Pozerali sme sa okolo a čudovali sme sa, že to nikomu nevadí.
No ale potom nájdeme človeka ako Vy, ktorý robí dobré jedlo, baví ho dobré jedlo, chápe normálne suroviny a klasické postupy. Nuž a to je potom  radosť, pretože cítime, že sú na tejto planéte aj iní ľudia, ktorí chápu rozkoš z varenia a z jedenia, z dobrej stravy podobne ako my.
A tak teda vlastne ani nechcem po Vás nič, len Vám pogratulovať k skvelému blogu a pekným knihám.”