Kurz kváskovania

Kurzy sú dočasne pozastavené.

Láka vás kváskovanie? Chceli by ste sa o ňom dozvedieť viac? Nechajte sa zasvätiť do tajov kváskovania revolucionárkou kváskovania na Slovensku- Naty Žúrekovou Štefkovou. Pre jej skúsenosti s cestom a vedomosti o kváskovaní je vyhľadávaná aj šéfkuchármi s michellinskými hviezdami ako Peter Duranský či Jaro Židek, ktorých učila kváskovať.

Na kurze kváskovania sa dozviete nielen tipy a triky, ako upiecť poctivý, chutný a chrumkavý chlieb z kvasu, ale aj mnohé vychytávky pri práci s cestom tak, aby bolo kváskovanie jednoduché a napasovateľné na akýkoľvek životný štýl.

Pre rôzne levely zručností sú ponúkané viaceré kurzy. Začiatočníci, pokročilí, celiatici…každý si príde na svoje.

Prídite zažiť skvelú atmosféru kváskovania s Naty.

Kurzy kváskovania na Slovensku

Naskrz kváskovaním Revúca

Miesto: MSKS Revúca, Nám. slobody 14/18, 050 01 Revúca

Dátum: 18.4.2020
Trvanie kurzu: 10:00-13:00
Cena kurzu: 49 eur.

  • Kurz vhodný pre začiatočníkov aj pokročilých v kváskovaní
  • Každý si pripravuje svoj chlieb
  • Degustácia chleba
  • Vysvetlenie základných pojmov kváskovania
  • Praktické tipy a triky pri práci s cestom

Rady ako kváskovať aj popri hektickom životnom štýle

Každý účastník dostane štartovaciu tašku “Ja <3 Kváskovanie” s múkami, materským kváskom a receptami.

Prosím, aby si každý účastník priniesol 750g ošatku, alebo misku s utierkou.

Naskrz kváskovaním Šenkvice

Miesto: MC Adamkovo Šenkvice, Námesite Gabriela Kolinoviča

Dátum: 25.4.2020
Trvanie kurzu: 09:30-12:30
Cena kurzu: 49 eur.

  • Kurz vhodný pre začiatočníkov aj pokročilých v kváskovaní
  • Každý si pripravuje svoj chlieb
  • Degustácia chleba
  • Vysvetlenie základných pojmov kváskovania
  • Praktické tipy a triky pri práci s cestom

Rady ako kváskovať aj popri hektickom životnom štýle

Každý účastník dostane štartovaciu tašku “Ja <3 Kváskovanie” s múkami, materským kváskom a receptami.

Prosím, aby si každý účastník priniesol 750g ošatku, alebo misku s utierkou.

Rožkovanie Šenkvice

Miesto: MC Adamkovo Šenkvice, Námesite Gabriela Kolinoviča

Dátum: 25.4.2020
Trvanie kurzu: 14:30-17:00
Cena kurzu: 42 eur.

    • Kurz vhodný pre už kváskujúcich
    • Dopiľovanie jednotlivých etáp prípravy rožkového cesta
    • Každý si pripravuje svoje rožky
    • Tipy a triky s cestom tak, aby rožky boli mäkké, vláčne a nadýchané
    • Užitočné rady kváskovania
    • Možnosť zakúpenia rôznych pomôcok na kváskovanie.
    • Kontrola materského kvásku.
    • Možnosť odobrania kvásku od Naty
    • Účastník si prinesie so sebou plech a valček (väčší klasický)

Rady ako kváskovať aj popri hektickom životnom štýle

Chcete 100%ne individuálny prístup? Celý proces len vy a lektor? Individuálny kurz kváskovania u vás doma! Cena individuálneho kurzu je 220eur + doprava.
Pre viac informácií, prosím, píšte na vyššie uvedený mail.

V ponuke taktiež kurz ako DARČEK! Obdarujte svojich známych poukážkou na kurz kváskovania:)

darčekový poukaz na eshop

Nenašli ste kurz kváskovania vo Vašom meste, alebo blízkom okolí? Prihláste sa na odoberanie noviniek a majte stále prehľad o aktuálnych a pripravovaných kurzoch po celom Slovensku!

Povedali ste o kurzoch…

Dominika

Ďakujem ti veľmi pekne…asi som nemohla urobiť nič lepšie ako ísť na tvoj kurz…

Beáta

Ďakujem za pekné dopoludnie strávené v Dubnici.
To dopoludnie mi prinieslo veľkú radosť do života. Konečne sa mi podarilo upiecť fantastický chlebík. Ani nehovorím ako dlho som sa už snažila upiecť domáci chlieb, ale nikdy to nebolo ono. Keď to tentokrát doma ochutnali, otec vyhlásil, že už iný chlebík ani jesť nebude. Na raňajky najskôr vytiahol aj pomazánku ale tá to vraj len kazí. Tak jedol len samotný, úžasný chlebík. Ešte raz Ti veľmi pekne ďakujem za cenné rady, ktoré priniesli zlom do mojej snahy vedieť upiecť taký “ozajstný chlieb”. Dnes som piekla ďalšie dva. Mala som trošku obavy, či to dobre dopadne. Sú výborné. Je to úžasné.

Dopečenia.

Sandra

Milá Naty, vcera to bolo uplne super a pochopila som, co asi robim zle. Kvasok som dokrmila a uz je nabublany v chladnicke. Uz rozmyslam co idem piect. :))

Chlebik sa podaril krasne, presne takto som si to predstavovala. Konecne! 🙂 Naty drzim palce, nech rozdavas ludom taku radost, aku mam teraz ja. 🙂

Mariana

Chcem sa Ti poďakovať za super kurz a úžasne strávenú sobotu. Aj za cenné rady, ktoré som na kurze dostala a nie len na kurze, ale ďakujem aj za tie, ktoré posielaš mailom.

A moje ďakujem Ti patrí aj za výborný recept na makovník. Moja babička ho robila najlepší na svete. A my si tak nejako myslíme, že tí naši starkí tu budú večne.  Aj mňa babičkina smrť tak prekvapila, že som sa ten jej makovník nestihla naučiť piecť. Vyskúšala som veľa receptov, ale ani jeden nebol “to pravé makové.” Moja babička nekváskovala, piekla z droždia, a preto som nepočítala s tým, že tvoj recept bude ten pravý. Večer som so slzami v očiach “tlačila” makovník a spomínala na moju babičku…

Zuzka

“Ahoj Naty, musím ti napísať, ako sa mi začalo dariť od kurzu. Je to totálna zmena samozrejme k lepšiemu, nieže by neboli predtým moje chleby jedlé, no teraz waw, som totálne unesená a tá nadýchanosť.To bolo to,čo mi chýbalo. Som rada, že som na kurz išla,f akt je lepšie to raz vidieť a cítiť cesto v rukách. Už nepoužívam robot, len ruky.
Naty prosím ťa, rob naďalej to čo robíš, si v to dobrá, šialene dobrá? A šír naďalej osvetu kváskovania. Som preštastná, že som na kváskovanie narazila a mám možnosť svojej rodine ponúknuť kvalitné jedlo?

Alena
“Bola som s dcérou na tvojom kurze a velmi sa nam pacilo.
Mna okrem kurzu samotneho ocarila aj tvoja zivelna energia, zapalenie a nadsenie pre kvaskovanie. Nadsenie a radost z toho, co robis sa nedala prehliadnut :).
Ja som nedavno odisla z prace a hladam sama v sebe, comu by som sa mohla venovat. Myslim, ze hladam takuto radost zo zivota.
Dakujem za zivotnu inpiraciu.”