SHREKIES

Zbožňujem prechádzky v bio obchodoch! Áno, prechádzky:) Kúpim, čo je potrebné, ale viem stráviť študovaním potravín a vypytovaním sa na ne aj hodiny. Ja viem, chudáci obchodníci:)

Veľa potravín sa mi páči, no viem, že ich nutne nepotrebujem. Nekúpim ich. Nechávam priestor obdarovateľom.

Dostala som takto na narodeniny slnečnicovú múku. Nádherne zelenú, shrekovú.

Jadierka sa mechanicky olúpu, za studena vylisujú olej a následne pomelú na jemnú múku. Samozrejme, celý proces bez chemikálií.

Má vysoký obsah bielkovín, nízky obsah tukov a uhľohydrátov a vyborná je do chleba i pagáčikov.

K dnešnému futbalu, kde si môj hrdina prizval kamaráta na spoločné sledovanie, som sa chcela vytiahnuť niečím špeciálnym.

Obohatené o Provitality prášky sú mega nutričnou bombou:)

A, hlavne pre mňa dôležité, chlapi po nich siahajú:) Kto by povedal že im bezlepkovoé bude chutiť?:)

*SHREKIES*

Potrebujeme:

130g slnečnicovej múky

50g čirokovej múky

50g cícerovej múky

20g ryžovej múky

100g kokosového oleja

20g Provitality nutričné droždie

½ – 1ČL Provitality kelp prášok- morská riasa

1 vajce

30g nastrúhaného cheddaru

200ml rastlinnej smotany

3ČL vínneho kameňa

+vajíčko na potretie a semienka na posypanie

        – Všetky suroviny zmiešame spolu v mise. Dbáme na poriadne premiešanie. Polievkovou lyžicou naberáme z hmoty a v rukách vygúľame guľu. S cestom sa dobre pracuje.

Guľu dáme na plech s papierom na pečenie a roztlačíme ho na placku hrubú 1 cm.

Spotrebujeme takto celé cesto, zmestí sa nám na jeden veľký plech.

Placky nezväčšia objem do šírky výrazne, môžeme ich dávať bližšie k sebe.

Placky potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a dáme piecť do rúry na 180´C 20minút.

Po upečení necháme placičky vychladnúť na plechu, trochu spevnejú.

Slané, dobré, výživné shrekies 🙂

Dobrú chuť!

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
3