HRÍBOVÁ OMÁČKA

Na Vianoce som sa ako malá tešila nenormálne. Však ako každý. No to, čo by som najradšej preskočila, bola kapustnica.
Ostrá kyslá chuť, ktorá mi krivila ústa, bola ako trest za všetko neposlúchanie za ten rok.
Jediné, čo ma chlácholilo, bol nasledujúci chod- hríbová omáčka. Mamina urobila extra jedinečné knedle, ktoré krájala nitkou a na kvalite hríbov nikdy nešetrila. Zbierala ich celé leto a najlepšie odkladala na Vianoce.
Tá hustá, mäsitá chuť zeme prevoňala vždy celý dom.
Už som bola veľmi nedočkavá, nevydržala som. Musela som si ju uvariť! Tak, ako ju varila mamina:)
*HRÍBOVÁ OMÁČKA*
Potrebujeme:
1 hrsť mrazených hríbov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ, korenie
1čl sušeného tymiánu
1 bobkový list
1l vody
2PL masla
2PL hladkej múky
trochu oleja
0,2l mlieka
        – Hríby necháme rozmraziť. Dáme ich variť s ošúpanou cibuľou, bobkovým listom a cesnakom. Po chvíli pridáme tymián, soľ a korenie. Povaríme 10-15minút, v závisloti od veľkosti hríbov.
Následne urobíme zásmažku. Na masle s trochou oleja opražíme múku, ktorú zalejeme mliekom a rýchlo prelejeme do hrnca s hríbami.
Za stáleho miešania počkáme, čo omáčka začne vrieť.
Hotovo!
Dobrú chuť!
TIP: Ak neholdujete knedlám, výborný je aj chlieb:)
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
4