Skrížiť Taliansko a Slovensko v kuchyni nie je až taký problém, ako sa na prvý pohľad javí. Zobrať ricottu ako znak Talianska a šúľance ako Slovensko. Vzniknú ricottové šúľance. Talianske Slovensko!
*RICOTTOVÉ GNOCCHI*
Potrebujeme:
250g ricotty
¾ až 1hrnček hladkej múky
1 vajce
1 hrsť strúhaného parmezánu
Dáme si variť hrniec s osolenou vodou.
Všetky suroviny zmiešame spolu. Vznikne kompaktné, vlhké, no nelepivé cesto. Rozdelíme si
ho na dve časti. Na mierne pomúčenej doske rukami z týchto dvoch častí cesta vytvarujeme dva dllllllhé šúľance, ktoré nakrájame na malé gnocchi. Dáme variť do vriacej vody. Keď vyplávu na povrch, sú hotové. Cedníkom premiestnime do misy, vhodíme kúsok masla na omastenie.
Čo na ne? Čo milujeme! Mak? Orechy? Parmezán? Špenát? Jasné!
Skvelé, chutné jedlo, ktoré osvieži vašu kuchyňu.
Bon apetit!!!