Preto som nechcela nechať nič na náhodu a spisovala si nápady na možné jedlá. Čokoľvek mi napadlo, zapísala som si, no nebolo to to, pri čom som si povedala- Toto je pecka!
Keď už mi nápady fakt dochádzali, vsadila som na to jediné, pre mňa správne. Talianska kuchyňa. Tá nikdy nesklame. Jej základné prvky čerstvosť, jednoduchosť a kvalita sú istotou úspechu pri varení.
Ako predjedlo som zvolila svieže jednohubky, ktoré sú na prvý pohľad svieže. A svieže aj sú. Ľahké jedlo, ktoré len naštrbí chuťové poháriky, pobudí ich a upozorní, že sa bude niečo noblesné diať.
Úspech je zaručený aj bez gramáží. V jednoduchosti je krása a tu to platí určite 🙂
***ZELEROVÉ JEDNOHUBKY***
Potrebujeme:
Stonkový zeler
Lučinu
Cesnak
Lístky zeleru na ozdobu
– Stonky zeleru opláchneme pod vodou. Tie navrchnejšie stonky sú tvrdšie a majú pevné vlákna. Dajú sa použiť, majú výbornú chuť. Je však dobré vlákna ošúpať.
Stonky následne rozkrájame na menšie kúsky veľkosti- akurát do úst. Tvar majú ako malé korýtko.
Lučinu zmiešame s pretlačeným cesnakom. Jeho množstvo volíme podľa našej chuti. Je lepšie pridávať postupne po strúčikoch a hľadať rovnováhu chuti.
Lučinu natrieme do stonky- do korýtka.
Navrch môžeme použiť zelerové žlté lístky, ktoré sa ukrývajú vo vnútri zeleru. Sú mäkké a príjemne nasladlé. Zelené lístky, tie napovrchu sú tvrdé, nie veľmi chutné.
A hostina sa môže začať.
Dobrú chuť!
TIP: Urobte si doma svoju lučinu. Chuť perfektná, príprava úplná hračka:) Recept nájdete tu.