Keď povedala, že urobí „guglu“, sliny mi tiekli ako bernardýnovi.
Ako keby cesto na zemiakové placky, ale bolo vcelku pečené.
Neskôr som zistila, že ľudia si túto mňamotu pripravujú pod názvom „haruľa“, no mne je gugla bližšia:)
Zemiaky som z väčšej časti nahradila cuketou, pretože som ňou zavalená- aj vy?:), pridala som i mak, ktorý sa hodí do jemnej štruktúry cesta. S trochou obmien gugly sa u nás vylizoval plech:)
*CUKETOVÁ GUGLA*
Potrebujeme:
2 stredne väčšie cukety
2 zemiaky
200g nastrúhaného eidamu
½ na kocky nakrájanej cibule
1 hrnček špaldovej celozrnnej polohrubej múky
½ hrnčeka oleja
2PL klíčkov
2PL otrúb + na vysypanie plechu
2PL maku
4strúčiky cesnaku
4 vajcia
soľ, korenie
domáca slanina podľa chuti
čerstvé bylinky
– Cuketu si očistíme a najemno nastrúhame do väčšej misy. To isté urobíme aj so zemiakmi. Pridáme ostatné suroviny.
Dobre premiešame (použila som hnetač, dobre poslúži presne na tento typ cesta).
Veľký plech si vymastíme olejom a vysypeme otrubami. Zmes vylejeme na plech, rozotrieme rovnomerne a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200´C cca 35-40 minút.
Sledujeme povrch, nahnedlá farba napovie:)
Po upečení nakrájame na štvorce.
Dobrú chuť!
TIP: Podávajte preliate chilli olejom, doplňte o čerstvý šalát. Mňamka!:)