Pečené, syrové, v pivnom cestíčku, čiernohorské…. a ja dnes urobila
*OBRÁTENÉ REZNE S DIVOKOU RYŽOU*
Pre 4 osoby potrebujeme :
2ks kuracích pŕs
Soľ, korenie
Strúhanka a vajcia na obalenie
2pl sušených hríbov
0,5l vývaru
1hrnček divokej ryže
Olej na smaženie
1 strúčik cesnaku
– Začneme tým, že si do vývaru pridáme sušené hríby a necháme lúhovať.
Prsia naporcujeme na menšie rezne. Z jedného kúska tak urobíme 8 i viac mini rezníkov. Osolíme, okoreníme. Obalíme v strúhanke, potom vo vajíčku a krátko osmahneme na rozpálenom oleji s cesnakom. Len čo vajíčko chytí farbu.
Premiestnime do zapekacej misy. Rezne skladáme na seba, aby sme nádobu pekne vyplnili a zalejeme vývarom.
Nádobu prekryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 250´C na 15-20minút.
Medzitým sa pustíme do ryže. V rýchlovarnej kanvici si necháme zovrieť 1l vody, prelejeme do hrnca. Skrátime si tým čas čakania a zovretie vody. Do hrnca k vriacej vode prisypeme 1 hrnček ryže, premiešame, osolíme (stačí 1ČL) a stíšime plameň. Varíme do zmäknutia. Zvyšnú vodu scedíme a ryžu načechráme vidličkou.
Ryža potrebuje trochu viac času než klasická, vlastne to ani nie je ryža, ale trávina príbuzná ryži. Pýši sa nižším glykemickým indexom, menším zastúpením tukov a viac bielkovín i vlákniny. Jej chuť podobná ryži naturálnej ju predurčuje k ozvláštneniu jedálička.
Rezne vyberieme z rúry, podávame s krehkou ryžou a šalátom alebo so zaváranými uhorkami.
Mňaaaaam!!!
Dobrú chuť!