PEČENÝ GULÁŠ

  • Nefalšovaný flák mäsa, ktorý spôsobuje orgie zraku i chuti, je tu! Nedá sa mi nepodeliť o tento recept. Zbožňujem jedlá, ktoré môžem spracovávať ďalej a vznikajú tak nové jedlá. A všetci naokolo ochkajú, že aká kreativita! A len s úsmevom dodávam jednoznačné áno. A na vine je

*PEČENÝ GULÁŠ*

Potrebujeme:

3kg bravčového pliecka bez kože a kosti

1kg farebných paprík

2 veľké cibule

½ zaváraného pohára kápie

0,7l paradajkového pretlaku

½ chilli papričky

Soľ, korenie

1PL sušeného oregána

2ČL červená paprika sladká

2ČL mletej rasce

-Zapneme rúru na 250´C. Mäso napovrchu narežieme nožom. Vo veľkom hrnci, najlepšie vhodný do rúry, na oleji sprudka osmahneme mäso v celku z každej strany a odložíme na tanier bokom.

V tomto ochutenom oleji osmahneme na plátky nakrájanú cibuľu s paprikami. Osolíme, pridáme všetky koreniny a do sklovita smažíme. Následne pridáme kápiu, a zalejeme pretlakom. Pridáme mäso, papriku kliešťami navrstvíme na mäso, zakryjeme pokrievkou alebo 2-3 vrstvami alobalu. Dáme do rúry a teplotu stiahneme na 170´C. Mäso necháme spať v rúre 3 hodiny. Takto sa bude rozpadávať a všetky chute prejdú do mäsa.

Nič náročné! Podávame s ryžou alebo s kuskusom (inšpirujte sa týmto: http://www.chutodnaty.eu/products/kuskus-na-kurkume-so-salviou/ )

Dobrú chuť!

TIP: Ďalšie spracovanie mäsa? Nakrájať na menšie kúsky a s tagliatelle, či varenými zemiakmi. S tortilami, kde sú kúsky mäsa a paprík s jogutrom, avokádom a quinoou…hm…kto by odolal?

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
4